Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

‚Bublanina‘ se sardinkami a olivami

Olivy opravdu důkladně propláchněte studenou vodou, aby těsto nebylo moc slané. Sůl již do těsta nepatří, přidané ingredience ho ochutí dostatečně.
Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 30-40 minut
P
Koláč Středomořská

Ingredience

    • 80 g hladké mouky
    • 1 konzerva sardinek v oleji
    • 2 vejce
    • 250 ml mléka
    • 50 g sýra gruyère nebo ementálu, nahrubo nastrouhaného
    • 350 g zelených oliv bez pecek, kvalitních

Příprava jídla

Rozmixujte sardinky i s olejem, vejce, mouku, strouhaný sýr a mléko. Olivy důkladně propláchněte studenou vodou a nechte oschnout v cedníku. Troubu předehřejte na 200 °C. Dortovou formu nebo menší pekáček vymažte máslem, vsypte do ní olivy a přilijte těsto. Pečte 30–40 minut. Zkuste špejlí, jestli je střed bublaniny propečený. Pokud zůstane špejle čistá, vyjměte z trouby. Po vychladnutí nakrájejte na menší kousky a podávejte se sklenkou vína.

Recept je převzatý z knihy Olivová kuchařka od Jarmily Teplíkové, Lenky Světové a Dagmar Derré.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář