Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza

Pizza s pestem chutná opravdu skvěle
Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
P
Italská

Ingredience

    • 15 g čerstvého droždí  nebo 10 g sušeného
    • 15 g medu nebo cukru
    • 15 g soli
    • 315 ml vlažné vody
    • 500 g hladké mouky,  případně 250 g hladké a 250 g hrubé
    • mouku na podsypání

    Na náplň:
    • 4 rajčata, oloupaná a nadrobno nakrájená
    • 3 lžíce bazalkového pesta     
    • 50 g pršutu nebo slaniny
    • 150 g mozzarelly nakrájené na plátky
    • 25 g čerstvě strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1. V polovině dávky vody rozpusťte droždí a cukr nebo med. Na teple by kvásek měl vzejít do čtvrt hodiny.

2. Mouku a sůl nasypte na vál, uprostřed vytvořte důlek a vlijte do něj vzešlé droždí. Zpracujte prsty, až se voda vsákne. Přidejte zbytek vody (použijte jí tolik, aby směs nebyla ani suchá, ani lepivá) a vypracujte těsto.

3. Asi pět minut ho dobře propracovávejte. Vytvořte šišku, přesuňte ji na pomoučený plech a poprašte moukou. Nožem do ní udělejte několik zářezů, bude lépe kynout. Na teplém místě asi za 40 až 90 minut zdvojnásobí objem.

4. Vykynuté těsto znovu pečlivě propracujte hnětením a boucháním o pracovní plochu, abyste z něj vypudili vzduch. Vyválejte je na požadovaný tvar a tloušťku (jestliže vám těsto zbude, můžete je v mikrotenovém sáčku uchovat v chladu – vydrží i několik dní). Položte na vymaštěný plech a nechte ještě půl hodiny znovu kynout.

5. Troubu předehřejte na 220 °C; horkovzdušnou na 200 °C.
Pizzu poklaďte náplní.

6. Pečte asi dvacet minut, až těsto zezlátne a sýr se roztaví.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Autorem receptu na pripravu tohoto testa je Jamie Oliver,sluselo by se ho uvest.
Obrazek uzivatele
taky jste to těsto měly šíleně slaný???
Obrazek uzivatele
Díky za recept, ještě jsem ho urychlila. Do osolené mouky zamíchat sáček droždí. V teplé vodě 2 lžíce medu. Prohníst a dát kynout. Pak znova prohníst a vyválet dvě placky na plech. Super s pecorinem a pršutem. Je to rychlovka a nebylo suché.
Obrazek uzivatele
hana ma pravdu. ja osobne na jamieho nedam dopustit, ale testo je vskutku prilis slane. ja davam asi dve spetky soli, tedy ne 15, ale zhruba 1,5g.

Přidat komentář