
Celerový pekáček s ořechy
Tenhle pokrm si zamilujete! Jen ho ochutnáte, a už si ho budete chtít uvařit znovu!
Vydání: 2010/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 velká bulva celeru
- 2 lžíce ořechového oleje
- sůl a pepř
- 300 ml zeleninového vývaru
- hrst vlašských ořechů, nasekaných nahrubo
- 100 g sýra s modrou plísní, jako je Bleu d’Auvergne nebo niva
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Celer oloupejte, rozčtvrťte a nakrájejte na velmi tenké plátky, nejlépe na mandolíně nebo v kuchyňském robotu. Pokapejte olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Rozprostřete do zapékací nádoby. Zalijte vývarem a pečte 40–45 minut.
2 Potom posypte ořechy a rozdrobeným sýrem a zapékejte ještě 15 minut dozlatova.
NĚCO NAVÍC
Zkuste příště místo celeru sladké brambory.
Přidat komentář