Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 47
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 848 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 23 g
Tuky 70 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle pokrm si zamilujete! Jen ho ochutnáte, a už si ho budete chtít uvařit znovu!

Suroviny

celer 1 ks
velký
ořechový olej 2 PL
sůl
pepř
vývar zeleninový 300 ml
nahrubo
např Bleu D´Auvergne či niva

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Celer oloupejte, rozčtvrťte a nakrájejte na velmi tenké plátky, nejlépe na mandolíně nebo v kuchyňském robotu. Pokapejte olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Rozprostřete do zapékací nádoby. Zalijte vývarem a pečte 40–45 minut.

2

Potom posypte ořechy a rozdrobeným sýrem a zapékejte ještě 15 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Zkuste příště místo celeru sladké brambory.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...