0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Celerový pekáček s ořechy

Celerový pekáček s ořechy

3.5 / 5. Počet hodnocení: 39
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 848 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 23 g
Tuky 70 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle pokrm si zamilujete! Jen ho ochutnáte, a už si ho budete chtít uvařit znovu!

Suroviny

celer 1 ks
velký
ořechový olej 2 PL
sůl
pepř
vývar zeleninový 300 ml
vlašské ořechy 1 hrst
nahrubo
sýr s modrou plísní 100 g
např Bleu D´Auvergne či niva

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Celer oloupejte, rozčtvrťte a nakrájejte na velmi tenké plátky, nejlépe na mandolíně nebo v kuchyňském robotu. Pokapejte olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Rozprostřete do zapékací nádoby. Zalijte vývarem a pečte 40–45 minut.

2 Potom posypte ořechy a rozdrobeným sýrem a zapékejte ještě 15 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Zkuste příště místo celeru sladké brambory.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit