Celerový pekáček s ořechy

Celerový pekáček s ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 848 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 23 g
Tuky 70 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle pokrm si zamilujete! Jen ho ochutnáte, a už si ho budete chtít uvařit znovu!

Suroviny

celer 1 ks
velký
ořechový olej 2 PL
sůl
pepř
vývar zeleninový 300 ml
vlašské ořechy 1 hrst
nahrubo
sýr s modrou plísní 100 g
např Bleu D´Auvergne či niva

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Celer oloupejte, rozčtvrťte a nakrájejte na velmi tenké plátky, nejlépe na mandolíně nebo v kuchyňském robotu. Pokapejte olejem, osolte, opepřete a promíchejte. Rozprostřete do zapékací nádoby. Zalijte vývarem a pečte 40–45 minut.

2 Potom posypte ořechy a rozdrobeným sýrem a zapékejte ještě 15 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
Zkuste příště místo celeru sladké brambory.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit