Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rukolové závitky

Jednoduchá, ale efektní lahůdka, v níž se předvede hned několik chutí a konzistencí – chuťově výrazná šunka je vláčná, rukola a piniové oříšky zase krásně křupou…

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Italská

Ingredience

    • 300 g lístků čerstvé rukoly
    • 300 g parmské šunky nebo pršutu
    • 150 g parmazánu
    • 100 g sezamové pasty tahini (v prodejnách zdravé výživy nebo orientálních specialit)
    • 50 g opražených piniových oříšků (můžete nahradit mandlemi)

Příprava jídla

1. Pastu tahini dobře prošlehejte, aby byla krémovitá (má podobnou chuť jako máslo z burských oříšků – pokud je máte rádi a po ruce, můžete je použít místo tahini).

2. Rukolu propláchněte a rozdělte do přibližně stejných svazečků. Každý zaviňte vždy do dvou plátků šunky položených přes sebe.

3. Svazečky podávejte s krémovou pastou, hoblinkami parmazánu a piniovými jadérky. Báječná obměna: Plátky vláčné parmské šunky (pršutu) nahraďte uzeným lososem a pastu ze sezamových semínek tahini vyměňte za jogurt.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečený losos v sezamu

Zmrzlina s melounem a likérem

Kuskus se sušenými rajčaty

REKLAMA

Přidat komentář