Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Svěží bramborový salát

Stejně jako každý bramborový salát je i tenhle nejlepší druhý den – po rozležení.
Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy:
+ doba na odležení Vaření: 20 minut
P

Ingredience

    • 1 kg salátových brambor (varný typ A)
    • sůl + špetka celého kmínu
    • 150 g mrkve, oloupané
    • 2–3 stonky řapíkatého celeru, oloupané a jemně pokrájené
    • 1 lžička citronové šťávy nebo octa na uvaření mrkve
    • 200 g kyselých okurek + trochu láku
    • 1 větší pevné jablko, nakrájené
    • 2 šalotky, nakrájené najemno
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1/2 lžičky jemné hořčice, nejlépe bio
    • 200 g bílého hustého jogurtu (jako selský, řecký apod.)
    • 50–100 g majonézy
    • čerstvě mletý pepř a sůl
    • 2 lžičky krupicového cukru na dochucení

Příprava jídla

1 Omyté brambory zhruba stejné velikosti zalijte teplou vodou, hodně osolte, přidejte trochu kmínu a uvařte doměkka. Nepřevařte je, stáním ještě trochu dojdou. Slijte je a po vychladnutí oloupejte.

2 Mrkev uvařte ve vodě se špetkou cukru a soli doměkka a křupava. Ke konci varu přidejte kapku octa nebo citronové šťávy, pro zachování barvy a křupavosti. Slijte a nechte vychladnout. Řapíky celeru nakrájejte najemno a dejte do mísy. Jablko rozkrojte, vykrojte jádřinec a nakrájejte na kostičky. Přidejte k celeru a promíchejte s citronovou šťávou.

3 Studené oloupané brambory nakrájejte na plátky nebo je protlačte kolečkem na brambory. Dejte je do mísy s jablkem, přidejte nakrájenou okurku, šalotky a ostatní suroviny. Osolte, opepřete a pořádně, nejlépe rukou, promíchejte. Dochuťte solí, cukrem a okurkovým lákem. Přikryjte fólií a nechte v lednici přes noc rozležet.

NĚCO NAVÍC
Kmín a sůl dají i bramborám vařeným ve slupce lepší chuť a salát se lépe dochucuje. Tvar a velikost při krájení je jen na vás, pouze doporučujeme jednotnou velikost.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tradiční vánoční menu

REKLAMA

Přidat komentář