Fazolový guláš

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Fazolový guláš

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

fazole červené i bílé 160 g
trochu krup
cibule 100 g
brambory 250 g
česnek 30 g
celer, mrkev, feferona 100 g
sůl 10 g
sádlo nebo olej 50 g
paprika mletá sladká
provensálské bylinky
bobkový list
kmín (římský)
směs pepřů
var.: rajčata
1 Fazole důkladně propláchněte a nechte je namočené ve vodě do druhého dne. 2 Fazole a kroupy vařte spolu s trochou provensálského koření, bobkovým listem a drceným kmínem. Již téměř vařené fazole stáhněte z tepla, vytáhněte bobkový list. Část fazolí rozmačkejte a vraťte, vše nechte nezcezené stát. 3 Na tuku opékejte nakrájenou cibuli, když změkne (zesklovatí) přidejte na nitky nastrouhaný celer, mrkev, feferonku a dál vše opékejte až zelenina začne zlátnout. V tu chvíli přidejte jemně posekaný česnek, kratičce ho také osmahněte a pak na základ nasypte sladkou papriku. Rychle ji promíchejte aby se spojila s tukem a vzápětí vše zalijte vodou z vařených fazolí. Přidejte sůl, provensálské koření, popř. rajčate, maličko pomletého pepře a drobně nakrájené brambory. Vše zvolna duste pod poklicí asi 15 minut. 4 Pak přidejte téměř vařené fazole promíchejte a nechte na mírném ohni dusit do změknutí, případně lehce dolijte odvarem z fazolí. Rozdušený celer s cibulí a brambory by měly guláš přirozeně zahustit. Hotový guláš lehce pomelte směsí pepřů a podávejte s chlebem. Variace a možnosti Do tohoto guláše můžete přidat krátce opečené pšeničné maso, rozpečenou uzeninu, slaninu nebo jen osmahnuté uzené tofu. Ozdobí a polepší ho krájená cibule nebo cibulová nať. Dochutit můžeme majoránkou a česnekem.
Autor: jope

Obchod Apetit