Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové závitky s jablky a křenem

Závitky jsem uvařila jednoho dne v redakční kuchyni, abych vyzkoušela dávkování křenu (dejte hodně!). Kolegyně to ocenily natolik, že jsem skoro neochutnala…

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
34 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT20M
Příprava 0:20
Maso Česká

Ingredience

    • 4 vepřové kotlety bez kosti
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150 g mascarpone
    • 4 lžíce strouhaného křenu (i víc)
    • 150 g kvalitní anglické slaniny, na plátky
    • 1 červené jablko, zbavené jádřince, na měsíčky
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžička škrobu (nemusí být)
    • bramborová kaše k podávání

Příprava jídla

1 Vepřové kotlety odblaňte a přes potravinářskou fólii rozklepejte dotenka. Osolte a opepřete z obou stran. Jednu stranu silně pomažte mascarpone, hustě posypte křenem, mírně přitlačte a poklaďte slaninou. Na ni položte měsíček jablka a sviňte. Spíchněte párátkem a naklaďte do pekáčku.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Maso zasypte zbývající pokrájenou slaninou a jablkem. Mírně podlijte smetanou a pečte asi 30–45 minut dozlatova a doměkka.

3 Před koncem do šťávy přidejte zbylou smetanu, podle chuti dosolte a případně zahustěte škrobem rozmíchaným ve dvou lžičkách studené vody. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Telecí ragú s křenem

Hovězí salát s křenem

Křenová polévka

Šunkovo-křenové šátečky

Terina z uzeného halibuta s křenem

REKLAMA

Přidat komentář