Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazulovica (čili fazolová polévka s nudlemi)

Chcete-li tuhle fazolovou polévku ohřívat, je nutné vařit nudle zvlášť.

Vydání: 2011/2
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
+ namáčení fazolí
P
Polévka Východoevropská

Ingredience

    • 250 g fazolí, namočených den dopředu
    • 2 mrkve, očištěné a nakrájené
    • 1 petržel, očištěná a nakrájená
    • 1 svazek čerstvé petrželky kudrnky nebo petrželová nať
    • 2 stroužky česneku, oloupané
    • 1 lžíce vepřového sádla
    • 2 lžíce hladké mouky
    • sůl a mletý černý pepř
    • mletá sladká paprika
    • silnější nudle (vařené či nevařené)

Příprava jídla

1 Vodu, ve které jste namáčeli fazole, slijte. Fazole vložte do hrnce a zalijte zhruba dvěma litry čerstvé vody. Přisypte očištěnou a nakrájenou zeleninu, stroužky česneku a petrželovou nať (trochu si můžete nechat na ozdobu). Nesolte! Přiveďte k varu a vařte, aby fazole změkly.

2 Až fazole změknou, vyjměte petrželovou nať a směs osolte. Připravte si zápražku: na lžíci sádla opečte za stálého míchání dorůžova mouku, přisypte pepř a sladkou papriku podle chuti. Zalijte několika naběračkami vývaru z hrnce, pořádně promíchejte, aby nevznikly žmolky, dejte do polévky a pořádně rozmíchejte. Přiveďte k varu, podle potřeby dochuťte a asi deset minut povařte.

3 Podávejte se silnějšími nudlemi. My jsem je jednoduše na posledních pár minut přihodili do polévky, ale správně se vařívají zvlášť (nebo můžete zužitkovat nudlové přebytky od svátečního vývaru).

NĚCO NAVÍC
S fazolemi a zeleninou můžete dát do hrnce i uzená vepřová žebra. Až bude maso uvařené, oberte jej, nakrájejte a vraťte do polévky. Zahustěte a podávejte stejně jako v receptu výše.

Recept je převzatý z knihy Chírni apetik vinšujem. Tradičná gastronómia Myjavska. Autorka: Viera Feriancová

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gerštloto paní Darinky Kizekové

Fazolová polévka

Polévky plné těstovin

Co přidat do polévky, aby byla sytější?

REKLAMA

Přidat komentář