Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou

Chcete hosty navnadit, polechtat jejich mlsné pohárky? Tak jim dejte pidikoláčky. Jsou vtipné, malé a hotové za chviličku.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-8 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT3M
Opékání 0:03
Chuťovka

Ingredience

    • 75 g kukuřičné hladké mouky (koupíte v bioobchodech)
    • 25 g hladké pšeničné mouky
    • 1 + 2 lžíce olivového oleje
    • 10 vypeckovaných černých oliv, na plátky
    • 1 rajče
    • 4 filátka ančoviček
    • 2–3 lžíce olivového oleje
    • čerstvá bazalka nebo oregano, nasekané + na ozdobu
    • pažitka na ozdobu
    • sůl, pepř

Příprava jídla

1 Smíchejte oba druhy mouky, 1 lžíci oleje, osolte a přidejte trošku vody. Vytvořte těsto, které se nebude lepit na pracovní plochu a bude možné z něj vytvořit kuličku, aniž by praskala. Vytvarujte 8–10 kuliček, každou zploštěte a na pánvi opečte na dvou lžících oleje.

2 Rajče zbavte slupky, šťávy a semínek a nasekejte je na drobné kostičky. Smíchejte s olivovým olejem, bylinkami, solí a pepřem.

3 Ančovičky podle potřeby opláchněte vodou a osušte; přepulte.

4 Na každý koláček posaďte půlku ančovičky, rajčatovou směs a plátky oliv. Hotové jednohubky ozdobte pažitkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu s olivami

Pizza větrníky

Polentové jednohubky

Olivy k snídani

Zapečené chorizo s bramborami

Bramborový krém s vůní lanýžů

Maková panenka s olivovou salsou

Sladký koláč s olivami

Zmrzlina z olivového oleje

REKLAMA

Přidat komentář