Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémový dip se špenátem a parmazánem

Osvědčený způsob, jak do dětí a jiných odpůrců zeleniny nenápadně napumpovat dávku zeleného.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
P

Ingredience

    • 300 g baby špenátu, propláchnutého
    • 2 kelímky sýra cottage
    • 50 g parmazánu, najemno nastrouhaného + hoblinky na ozdobu
    • sůl a pepř podle chuti
    • dobrý celozrnný chléb nebo bageta na tousty, nebo tyčinky či slané ovesné sušenky k podávání

Příprava jídla

1 Špenát nechte zavadnout na páře, pak jemně vymačkejte přebytečnou tekutinu. Nechte ho na cedníku trochu zchladnout a nakrájejte najemno.

2 Sýr cottage, parmazán, sůl a pepř asi minutu mixujte dohladka. Vmíchejte špenát. Ozdobte hoblinkami parmazánu. Dip podávejte při pokojové teplotě (případně chlazený) s tyčinkami, tousty nebo třeba se slanými ovesnými sušenkami.

NĚCO NAVÍC
Do dipu můžete vmíchat také polníček nebo rukolu. A jestli ho hodláte servírovat dospělým, přidejte navíc ještě najemno nakrájenou chilli papričku bez semínek.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rychlé nakládané ředkvičky

Salát s lupínky z červené řepy a cibulovými proužky

Salát s avokádem a opékanou kukuřicí

Košíčky s uzenou rybou a se špenátem

Karamelové vepřové s cibulkami a se salátem

REKLAMA

Přidat komentář