Osvědčený způsob, jak do dětí a jiných odpůrců zeleniny nenápadně napumpovat dávku zeleného.
Suroviny
baby špenát
300
g
propláchnutý
cottage
2
kelímky
parmazán
50
g
najemno + hoblinky na ozdobu
sůl a pepř
dle chuti
chleba vícezrnný
nebo bageta na tousty, tyčinky, slané ovesné sušenky - k podávání
1 Špenát nechte zavadnout na páře, pak jemně vymačkejte přebytečnou tekutinu. Nechte ho na cedníku trochu zchladnout a nakrájejte najemno.
2 Sýr cottage, parmazán, sůl a pepř asi minutu mixujte dohladka. Vmíchejte špenát. Ozdobte hoblinkami parmazánu. Dip podávejte při pokojové teplotě (případně chlazený) s tyčinkami, tousty nebo třeba se slanými ovesnými sušenkami.
NĚCO NAVÍC
Do dipu můžete vmíchat také polníček nebo rukolu. A jestli ho hodláte servírovat dospělým, přidejte navíc ještě najemno nakrájenou chilli papričku bez semínek.