Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní zeleninová polévka

Salátové brambory (varný typ A) mají lojovitou dužinu, nerozvářejí se, a tak polévka zůstane krásně čirá.

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 pórek, bílá část nakrájená na kolečka, zelené konce na tenké plátky
    • 1 svazek jarní cibulky, nakrájené
    • 2 malé cukety, omyté, podélně rozčtvrcené a nakrájené na plátky
    • 350 g oloupaných brambor, nakrájené na 1,5cm kostky, varný typ A
    • 800 ml zeleninového vývaru
    • 150 g mraženého hrášku
    • sůl a mletý pepř na dochucení

Příprava jídla

1 V polévkovém hrnci zahřejte olej a na mírném ohni opékejte bílou část pórku, jarní cibulku a cukety. Po 5 minutách přisypte brambory, krátce osmahněte a zalijte je horkým vývarem. Vařte 10–15 minut doměkka a potom přidejte hrášek. Vařte další tři minuty, odstavte a dochuťte. Podávejte s jemně pokrájenou zelenou částí pórku.

NĚCO NAVÍC

  • Volba vývaru záleží na vás, polévka bude skvělá i z kuřecího nebo hovězího.
  • Přestože jde o dva druhy cibulové zeleniny, kombinace nasládlé jarní cibulky a štiplavého pórku k sobě překvapivě dobře pasuje.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

10x jarní polévka

Polévka guacamole

Ředkvičková polévka

Polévka s citronem a vejci

Polévka se šunkou a zelenými listy

Kuřecí vývar se zázvorem, kuřetem a orzem

REKLAMA

Přidat komentář