Do polévky nakrájejte čerstvou zeleninu a vařte ji jen nezbytně dlouhou dobu tak, aby zůstala křupavá. Vedle knedlíčků můžete do polévky vhodit dvě hrsti domácích nudlí.
Suroviny
Postup
Nejprve si připravte knedlíčky. Všechny suroviny na ně, s výjimkou strouhanky, dejte do mixéru a promixujte dohladka.
Pak postupně přidávejte strouhanku tak, abyste získali hmotu, ze které půjdou tvarovat knedlíčky (buď prsty, nebo pomocí dvou lžiček) přibližně o velikosti drobného vlašského ořechu.
Vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj mrkev, celer, kořenovou petržel a knedlíčky a asi sedm minut povařte. Přidat můžete i obrané maso.
Nakonec do hrnce nasypte zelenou petrželku a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte mixér, utřete nejprve tuk se solí a žloutkem, pak přidejte namletá nebo naškrábaná játra, mouku, česnek, koření a bílek a zahustěte strouhankou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rodinný oběd(3 recepty)
- Kolekce 30 skvělých českých i zahraničních receptů s játry(30 receptů)
- Česká kuchyně – polévky: 39 tradičních českých receptů(39 receptů)