Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slavnostní polévka s játrovými knedlíčky

Slavnostní polévka s játrovými knedlíčky

4.4/5 Počet hodnocení: 29
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1111 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 126 g
Tuky 42 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do polévky nakrájejte čerstvou zeleninu a vařte ji jen nezbytně dlouhou dobu tak, aby zůstala křupavá. Vedle knedlíčků můžete do polévky vhodit dvě hrsti domácích nudlí.

Suroviny

vývar kuřecí 1 PL
dle receptu na webu
mrkev 1 ks
větší, nakrájená
celer 1 plátek
silný, nakrájený
petržel 1 ks
nakrájená
petrželka 1 hrst
nasekaná
obrané kuřecí maso
Na knedlíčky
očiětěná
či tuk z vývaru
vejce 1 ks
sůl
pepř
česnek 1 stroužek
prolisovaný
majoránka (drhnutá) 1 ČL
strouhanka 100 g
bílé pečivo

Postup

1

Nejprve si připravte knedlíčky. Všechny suroviny na ně, s výjimkou strouhanky, dejte do mixéru a promixujte dohladka.

2

Pak postupně přidávejte strouhanku tak, abyste získali hmotu, ze které půjdou tvarovat knedlíčky (buď prsty, nebo pomocí dvou lžiček) přibližně o velikosti drobného vlašského ořechu.

3

Vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj mrkev, celer, kořenovou petržel a knedlíčky a asi sedm minut povařte. Přidat můžete i obrané maso.

4

Nakonec do hrnce nasypte zelenou petrželku a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte mixér, utřete nejprve tuk se solí a žloutkem, pak přidejte namletá nebo naškrábaná játra, mouku, česnek, koření a bílek a zahustěte strouhankou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč