Slavnostní polévka s játrovými knedlíčky

Slavnostní polévka s játrovými knedlíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1111 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 126 g
Tuky 42 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do polévky nakrájejte čerstvou zeleninu a vařte ji jen nezbytně dlouhou dobu tak, aby zůstala křupavá. Vedle knedlíčků můžete do polévky vhodit dvě hrsti domácích nudlí.

Suroviny

vývar kuřecí 1 PL
dle receptu na webu
mrkev 1 ks
větší, nakrájená
celer 1 plátek
silný, nakrájený
petržel 1 ks
nakrájená
petrželka 1 hrst
nasekaná
kuře
obrané kuřecí maso
Na knedlíčky
játra kuřecí 100 g
očiětěná
máslo 30 g
či tuk z vývaru
mouka pšeničná polohrubá 1 PL
vejce 1 ks
sůl
pepř
česnek 1 stroužek
prolisovaný
majoránka (drhnutá) 1 ČL
muškátový oříšek 1 špetka
strouhanka 100 g
bílé pečivo

1 Nejprve si připravte knedlíčky. Všechny suroviny na ně, s výjimkou strouhanky, dejte do mixéru a promixujte dohladka. Pak postupně přidávejte strouhanku tak, abyste získali hmotu, ze které půjdou tvarovat knedlíčky (buď prsty, nebo pomocí dvou lžiček) přibližně o velikosti drobného vlašského ořechu.

2 Vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj mrkev, celer, kořenovou petržel a knedlíčky a asi sedm minut povařte. Přidat můžete i obrané maso. Nakonec do hrnce nasypte zelenou petrželku a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte mixér, utřete nejprve tuk se solí a žloutkem, pak přidejte namletá nebo naškrábaná játra, mouku, česnek, koření a bílek a zahustěte strouhankou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit