Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květáková polévka s uzenou rybou a šafránem

Tahle exploze báječných chutí způsobí, že se na rybí polévku budete už navždy dívat jinýma očima
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Polévka

Ingredience

    • 50 g másla
    • 2 velké, nejlépe sladké bílé cibule, nahrubo nasekané
    • 2 řapíky celeru, drobně nakrájené
    • 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
    • špetku mletého chilli koření
    • kostku zeleninového vývaru
    • velkou špetku ,nitek‘ šafránu nebo
    • 1/4 lžičky mletého
    • 450 g uzené ryby (filátka s kůží)
    • 250 g moučných brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
    • 1 středně velký květák, rozebraný na růžičky
    • malou hrst nasekaného čerstvého koriandru

Příprava jídla

1. Máslo dejte do velkého silnostěnného hrnce a na mírném plameni rozpusťte. Vsypte cibuli, celer i česnek a za občasného promíchání smažte asi deset minut – zelenina by neměla chytit barvu. Poprašte chilli a smažte ještě minutu.

2. V jiném hrnci uveďte do varu dva litry vody, přidejte bujon v kostce a rozpusťte. Posypte šafránem, snižte teplotu tak, aby vývar jen jemně vřel, a přidejte do něj rybu. Povařte tři minuty, pak rybu vyjměte a uchovejte stejně jako vývar.

3. Do hrnce se zeleninou přidejte brambory, promíchejte, zalijte šafránovým vývarem, uveďte do nepříliš prudkého varu a napůl zakryté pokličkou deset minut povařte. Vsypte květák, osolte a opepřete, povařte zhruba dvacet minut, až je všechno úplně měkké. Pak polévku částečně nebo úplně rozmixujte.

4. Vraťte do hrnce a znovu uveďte do mírného varu. Z ryby stáhněte kůži, vidličkou maso rozdělte na jednotlivé dílky a zkontrolujte, jestli v nich nejsou malé kosti. Spolu s koriandrem přidejte do polévky, podle chuti ji dokořeňte a podávejte velmi horkou. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s lososem a whisky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.39

Přidat komentář