0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Košíčky s uzenou rybou a se špenátem

Košíčky s uzenou rybou a se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Košíčky s uzenou rybou a se špenátem

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2536 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 174 g
Tuky 143 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní jarní večeře

Suroviny

máslo 25 g
+ na vymazání
cibule červená ½ ks
malá, na tenké plátky
vejce 4 ks
neslazené!
kopr 1 svazek
nasekaný
listové těsto 1 bal
250g
strouhanka 40 g
ryba 200 g
uzená, bez kostí a kůže
strouhaný (či ementál, gruyèru)
salát
k podávání
sůl a pepř

1 Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Dvě zapékací misky (každou o objemu cca 400 ml) důkladně vymažte máslem. Na 25 g másla opečte cibuli doměkka; stačí dvě až tři minuty. Přisypte špenát a minutu míchejte, aby zavadl. Přendejte do misky a nechte vychladnout. V jiné nádobě prošlehejte tři vejce, kondenzované mléko a kopr. Osolte a opepřete.

2 Plát těsta vyválejte dotenka na čtverec a rozkrojte na čtvrtiny. Vždy dva a dva kousky položte přes sebe, aby vznikly dvě hvězdy. Vtiskněte je do formiček.

3 Košíčky vysypte strouhankou a rozdělte do nich cibuli se špenátem. Pokryjte rybou a posypte sýrem. Zalijte vaječnou směsí. Okraje těsta přihrňte směrem do středu, aby částečně zakryly náplň, a potřete je rozšlehaným posledním vejcem. Dejte na plech a vsaďte do trouby. Pečte zhruba 45 minut, aby těsto zezlátlo a náplň ztuhla. Nechte 5 minut stát ve formě, pak vyklopte, nakrájejte a jezte se salátem.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte v dosahu obchod s řeckými delikatesami nebo arabskými potravinami, kupte si těsto filo nebo yufka. Naskládejte na sebe víc vrstev těsta a promazávejte je máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...