Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chleba s houbami a olivovou gremolatou

Gremolata je voňavá směs z citronové kůry, česneku, petrželky a dalších přísad. Hodí se na všechna jídla, která potřebujete na závěr rozvonět.

Vydání: 2011/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Vaření 0:05

Ingredience

    • 4–8 plátků bílého italského chleba

    NA GREMOLATU

    • 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
    • 2 lžičky strouhané kůry z biocitronu
    • 4 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané nadrobno
    • 16 zelených oliv, nasekaných nadrobno

    NA HOUBY

    • 500 g hub (ze 2/3 velké žampiony, z 1/3 hlíva ústřičná)
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 3 šalotky, nakrájené na plátky
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 5 lžic bílého vína
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Promíchejte přísady na gremolatu, zakryjte a dejte do chladničky.

2 Očištěné houby nakrájejte na plátky. Na oleji zpěňte dosklovita šalotku a česnek; stačí 2 minuty. Přidejte houby a míchejte další minutu. Podlijte vínem, osolte, opepřete a na silném plameni vařte, až se víno vstřebá. Pak přimíchejte petrželku a navršte na opečené chleby. Posypte připravenou gremolatou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní zapečené housky

Ciabatta s pečeným česnekem

Lisovaný letní sendvič

Chléb s okurkami a makrelou

Sendvič se ztraceným vejcem a špenátem

Řecký chléb

Trojitý lososový sendvič

Obložený chléb Caesar

Sendvič s řapíkatým celerem a ořechy

Přidat komentář