Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chleba s houbami a olivovou gremolatou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3040 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 56 g
Tuky 265 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Gremolata je voňavá směs z citronové kůry, česneku, petrželky a dalších přísad. Hodí se na všechna jídla, která potřebujete na závěr rozvonět.

Suroviny

chleba bílý 6 plátků
Na gremolatu
česnek 1 stroužek
nadrobno
z bio citronu
petrželka 4 PL
hladkolistá, nadrobno
nadrobno
Na houby
houby 500 g
ze 2/3 velké žampiony, z 1/3 hlíva ústřičná
olivový olej 3 PL
na plátky
česnek 2 stroužky
nadrobno
petrželka hrst
nasekaná hladkolistá
sůl
pepř mletý
čerstvý

Postup

1

Promíchejte přísady na gremolatu, zakryjte a dejte do chladničky.

2

Očištěné houby nakrájejte na plátky. Na oleji zpěňte dosklovita šalotku a česnek; stačí 2 minuty. Přidejte houby a míchejte další minutu. Podlijte vínem, osolte, opepřete a na silném plameni vařte, až se víno vstřebá.

3

Pak přimíchejte petrželku a navršte na opečené chleby. Posypte připravenou gremolatou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...