Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uzené kolínko pečené s bramborem

Vtip, který umí římský hrnec vyprávět dokonale, je pečení masa i přílohy zároveň. Působením páry uzené zkřehne, ale nevysuší se. Kouzlo je završeno tím, že se přílohy průběžně ochucují šťávou, která se vypéká z masa.

Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2H
Pečení 2:00
Česká

Ingredience

    • 1 velké uzené koleno, v kloubu naseknuté
    • 100 g anglické slaniny
    • 8 větších brambor
    • ½ lžičky drceného kmínu
    • 200 g cibule
    • 300 g kedluben
    • 30 g krupicového cukru (nemusí být)
    • několik zrnek celého pepře a jalovce
    • sůl a mletý pepř
    • 1/2 lžičky grilovacího koření

Příprava jídla

1. Římský hrnec namočte na dvacet minut do studené vody. Očištěné a omyté koleno krátce spařte ve vroucí vodě a nechte okapat. Potom kůži ostrým nožem stejnoměrně nařežte šikmými zářezy. Maso osolte, opepřete a posypte grilovacím kořením. Brambory omyjte a oloupejte, nakrájejte je na jemné plátky stejně jako cibuli. Oloupané kedlubny pokrájejte na tenké špalíčky nebo je nahrubo nakrouhejte.

2. Dno pekáče vyložte plátky slaniny, pokryjte bramborami, jemně osolte, poprašte drceným kmínem a zakryjte cibulí a kedlubnami. Posypte kuličkami pepře i jalovce, osolte a opepřete. Pokud máte rádi nasládlejší chutě, můžete směs poprášit i trochou cukru.

3. Na zeleninu položte koleno. Hrnec přikryjte poklicí a vložte do studené trouby. Zapněte ji na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů a pečte přibližně hodinu a půl až dvě, dokud není maso měkké. O tom se přesvědčíte vpichem vidličky. Potom pokličku sejměte a maso ještě chvíli ­dopékejte, aby byla kůžička zlatá a křupavá.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gratinovaná cibulová polévka

Dýňový koláč

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.48

Přidat komentář