Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šavarma z telecího masa

Specialita arabské kuchyně

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10

Ingredience

    • 1/2 lžičky mletého nového koření
    • špetka mletého muškátového oříšku
    • 2 semena kardamomu, mletá
    • 2 hřebíčky, mleté
    • 1 bobkový list, drcený
    • 1/2 lžičky římského kmínu
    • sůl
    • 200 ml vinného octa nebo bílého vína
    • 1 citron, vymačkaná šťáva
    • 1 kg libového telecího masa
    • olej na opékání masa
    • rajčata, nakládaná zelenina, hladkolistá petrželka, cibulka a arabský chléb k podávání

    NA OMÁČKU TARATUR

    • 200g sezamové pasty tahini
    • šťáva ze 2 citronů
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • 2 lžíce hladkolisté petrželky,
    • nadrobno nasekané

Příprava jídla

Sůl smíchejte s mletým kořením. Do mísy nalijte ocet a citronovou šťávu, smíchejte s kořením a do marinády vložte naklepané plátky masa. Nechte je v chladu aspoň 12 hodin, pak nakrájejte na nudličky a na oleji osmažte dozlatova.

2 Všechny suroviny na omáčku rozmixujte a postupně přidávejte studenou vodu – podle toho, jak ji chcete mít tekutou. Chléb naplňte masem a zeleninou, pokapejte taraturem a zaviňte. Můžete ještě krátce zahřát na grilu.
 

Recept je převzatý z knihy Arabská kuchařka. Autorka: Renáta Janů
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Baklava

Tabuleh

Telecí kotlety s lilkovou krustou

REKLAMA

Přidat komentář