K telecím steakům a mladému špenátu opečte brambory, za chvíli máte skvělý letní oběd.
Suroviny
brambory
700
g
moučnaté, tence nakrájené
česnek
3
stroužky
olivový olej
2
PL
a další na potření
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
telecí maso
8
ks
steaky, tenké po 50 g
baby špenát
170
g
hobliny, k podávání
Na zálivku
hořčice hrubozrnná
2
ČL
vinný ocet bílý
3
PL
olivový olej extra panenský
1
ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C. Dobře prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou.
2
Promíchejte brambory, neoloupaný česnek, olej a sůl a rozdělte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 30 minut, až brambory zezlátnou a budou křupavé. Oloupejte česnek a rozetřený ho vmíchejte do zálivky.
3
Osolte a opepřete telecí medailonky a opékejte je na rozehřáté grilovací pánvi 1–2 minuty po každé straně, aby byly středně propečené, nebo i déle podle vaší chuti. Navršte je střídavě s bramborami na talíře, ozdobte špenátem a parmazánem a pokapejte zálivkou.