Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s telecím a křupavými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2155 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 138 g
Tuky 93 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K telecím steakům a mladému špenátu opečte brambory, za chvíli máte skvělý letní oběd.

Suroviny

moučnaté, tence nakrájené
česnek 3 stroužky
olivový olej 2 PL
a další na potření
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
steaky, tenké po 50 g
hobliny, k podávání
Na zálivku
hořčice hrubozrnná 2 ČL
vinný ocet bílý 3 PL
olivový olej extra panenský 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Dobře prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou.

2

Promíchejte brambory, neoloupaný česnek, olej a sůl a rozdělte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 30 minut, až brambory zezlátnou a budou křupavé. Oloupejte česnek a rozetřený ho vmíchejte do zálivky.

3

Osolte a opepřete telecí medailonky a opékejte je na rozehřáté grilovací pánvi 1–2 minuty po každé straně, aby byly středně propečené, nebo i déle podle vaší chuti. Navršte je střídavě s bramborami na talíře, ozdobte špenátem a parmazánem a pokapejte zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...