Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Úhoř na víně

Maso úhořů je dost tučné, ale lahodné a nemá mezisvalové kůstky.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Česká

Ingredience

    • 800–1000 g úhoře, vykuchaného a staženého z kůže (viz Něco navíc)
    • 50 g másla
    • 1 větší mrkev, 1/4 celeru a 1 petržel, pokrájené na hrubší kusy
    • 1 cibule, nakrájená na klínky
    • 2 stroužky česneku, nahrubo nakrájené
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 50 g anglické slaniny, nakrájené na proužky
    • po 5 kuličkách nového koření a celého pepře + 2 bobkové listy
    • snítka tymiánu
    • sůl
    • 150–200 ml červeného vína
    • 1 citron, na klínky k podávání

Příprava jídla

Rozpalte troubu na 180 °C. Kořenovou zeleninu, cibuli a slaninu vložte do pekáčku společně s celým kořením a tymiánem a posypte cukrem. Za občasného promíchání opečte v troubě dozlatova.

Úhoře naporcujte na špalíky, udělejte do nich několik zářezů, osolte a vložte je do rozpečené zeleniny. Přidejte máslo a zapečte. Potom podlijte vínem a dopékejte doměkka dalších 10–15 minut, podle síly úhoře. Šťávu dochuťte a podávejte s čerstvou bagetou a citronem.

NĚCO NAVÍC
Kůži úhoře nařízněte dokola pod hlavou, chyťte ji do utěrky nebo kleští a stáhněte ji silou dolů; jde to ztuha, proto práci svěřte silným pažím. Ze hřbetu pak nůžkami odstřihněte kůstky po ploutvičkách.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavá štika s pepřovým dipem

Pošírovaný amur s letní zeleninou

Pstruh plněný hříbky

Kapr v mangoldu s vinnou omáčkou

Candát v solné krustě

Sladkovodní ryby

REKLAMA

Přidat komentář