Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3470 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 200 g
Tuky 209 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso úhořů je dost tučné, ale lahodné a nemá mezisvalové kůstky.

Související recepty

Suroviny

úhoř 800 g
vykuchaný a stažený z kůže (viz Něco navíc)
mrkev 1 ks
celer ¼ ks
petržel 1 ks
na hrubší kusy
na klínky
česnek 2 stroužky
nahrubo
na proužky
nové koření 5 kuliček
pepř 5 kuliček
tymián 1 snítka
sůl
na klínky k podávání

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 °C. Kořenovou zeleninu, cibuli a slaninu vložte do pekáčku společně s celým kořením a tymiánem a posypte cukrem. Za občasného promíchání opečte v troubě dozlatova.

2

Úhoře naporcujte na špalíky, udělejte do nich několik zářezů, osolte a vložte je do rozpečené zeleniny. Přidejte máslo a zapečte.

3

Potom podlijte vínem a dopékejte doměkka dalších 10–15 minut, podle síly úhoře. Šťávu dochuťte a podávejte s čerstvou bagetou a citronem.

NĚCO NAVÍC
Kůži úhoře nařízněte dokola pod hlavou, chyťte ji do utěrky nebo kleští a stáhněte ji silou dolů; jde to ztuha, proto práci svěřte silným pažím. Ze hřbetu pak nůžkami odstřihněte kůstky po ploutvičkách.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín