Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3470 kcal
Bílkoviny 159 g
Sacharidy 200 g
Tuky 209 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso úhořů je dost tučné, ale lahodné a nemá mezisvalové kůstky.

Suroviny

úhoř 800 g
vykuchaný a stažený z kůže (viz Něco navíc)
mrkev 1 ks
celer ¼ ks
petržel 1 ks
na hrubší kusy
na klínky
česnek 2 stroužky
nahrubo
na proužky
nové koření 5 kuliček
pepř 5 kuliček
tymián 1 snítka
sůl
na klínky k podávání

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 °C. Kořenovou zeleninu, cibuli a slaninu vložte do pekáčku společně s celým kořením a tymiánem a posypte cukrem. Za občasného promíchání opečte v troubě dozlatova.

2

Úhoře naporcujte na špalíky, udělejte do nich několik zářezů, osolte a vložte je do rozpečené zeleniny. Přidejte máslo a zapečte.

3

Potom podlijte vínem a dopékejte doměkka dalších 10–15 minut, podle síly úhoře. Šťávu dochuťte a podávejte s čerstvou bagetou a citronem.

NĚCO NAVÍC
Kůži úhoře nařízněte dokola pod hlavou, chyťte ji do utěrky nebo kleští a stáhněte ji silou dolů; jde to ztuha, proto práci svěřte silným pažím. Ze hřbetu pak nůžkami odstřihněte kůstky po ploutvičkách.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč