Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bezlepková zázvorová kolečka

Krásně voňavé sušenky, na kterých si pochutnají i celiaci.

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na asi 60 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8M
Pečení 0:08
Cukroví

Ingredience

    • 150 g bezlepkové mouky
    • 110 g maniokové mouky
    • 70 g na prach rozmixovaných lískových oříšků nebo mandlí
    • 250 g přírodního cukru
    • 1 lžička mleté skořice
    • 1 lžička mletého zázvoru
    • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
    • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
    • 1/4 lžičky mořské soli
    • 1 žloutek
    • 1 lžička jedlé sody
    • 150 g másla
    • 50 ml melasy
    • 4 lžíce kokosového mléka

Příprava jídla

1 Nejdřív smíchejte všechny suché přísady, poté do nich zapracujte máslo, žloutek, melasu a nakonec postupně i kokosové mléko. Těsto by nemělo lepit, mělo by zůstat lehce drolivé, ale pokud ho zmáčknete v dlani, mělo by držet, stejně jako těsto na sušenky. Těsto rozdělte na dva díly, zabalte do fólie a nechte v lednici chvíli vychladit. Polovinu těsta pak vyválejte na pečicím papíru o velikosti plechu na tloušťku 0,5 až 0,7 cm.

2 Vykrájejte kolečka (ne příliš u sebe) a sundejte z papíru přebytečné těsto. Přeneste papír na plech a pečte při 175 °C asi 8 minut. Stejně upečte zbytek těsta.

3 Sušenky po vychladnutí krásně křupou, pokud je chcete měkčí, vytáhněte je z trouby dříve, pokud chcete křupavější, nechte je v troubě naopak déle.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bezlepková citronová srdíčka

Bezlepkové dvoubarevné pracny

Bezlepkové stromečky s pistáciemi

Bezlepkové malinovo-mandlové řezy

Bezlepkové linecké cukroví

Bezlepkové čokokostky

Bezlepkové cukroví

REKLAMA

Přidat komentář