Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilková jablka s česnekovou ricottou

Když uberete trochu medu, můžete si dezert dát i jako předkrm. Česnek je v receptu naprosto geniální; navíc na Slovensku je to vyloženě tradiční vánoční surovina, stejně jako jablka.

Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Opékání 0:10
Slovenská

Ingredience

    • 60 g ricotty
    • 2 lžičky tekutého medu
    • 1 malý stroužek česneku, prolisovaný
    • 1 jablko (asi 100g)
    • 2 lžičky másla
    • 1 lžíce vanilkového extraktu
    • 1 dortová oplatka (asi 10g)
    • hrstka dýňových semínek na ozdobu

Příprava jídla

Ricottu smíchejte s medem a česnekem. Jablko omyjte, rozkrojte, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Na malé pánvičce rozehřejte máslo a jablka na něm 2 minuty opékejte. Přidejte vanilkový extrakt a za obracení opékejte asi 5 minut, až se extrakt vypaří a jablka budou opečená.

Mezitím nalámejte oplatku na kusy. Na každou porci dejte kus oplatky na talíř, potřete ji ricottovou směsí a poklaďte jablky, přiklopte dalším kusem oplatky, potřete ricottou a nahoru dejte jablka. Posypte drceným dýňovým semínkem a podávejte. Pro sladší efekt můžete celou porci ještě pokapat medem.

NĚCO NAVÍC
Dortové oplatky koupíte v supermarketech tam, kde mívají balené pečivo; bezlepkové ve zdravých výživách.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vanilková panna cotta s malinovou omáčkou

Vanilkový olej

Základní vanilkový crème brûlée

Jablka v karamelu

Zasněžená jablka

REKLAMA

Přidat komentář