
Zuzčiny medové řezy
„Řezy peče moje tchyně. Míváme je k nedělní kávě i v míse s vánočním cukrovím,“ říká grafička Zuzana Jeřábková.
Ingredience
- 420 g hladké mouky
- 150 g krupicového cukru
- 150 g másla
- 2 vejce
- 2 lžíce medu
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžíce mléka
- špetka soli
- trocha rumu smíchaného s mlékem
- rybízový džem na potření
- 300 g vlašských ořechů, nasekaných
- 120 g másla
- 3 lžíce medu
- 50 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 250 ml mléka
- 3 lžíce moučkového cukru
- 150 g másla
NA OŘECHOVOU KRUSTU
NA KRÉM
Příprava jídla
1 Z prvních osmi surovin zpracujte těsto. Rozdělte ho napůl a vyválejte dvě placky vysoké asi 3 mm. Obě dejte na pečicí papír; jednu z placek upečte při 180 °C dozlatova.
2 Připravte si krustu: Cukr nasypte do pánve, nechte ho zezlátnout na karamel a přimíchejte ostatní suroviny. Směs naneste na syrovou placku a pečte 10 minut, aby bylo těsto propečené.
3 Na krém: Pudink uvařte podle postupu na obalu ve čtvrtlitru mléka. Překryjte ho fólií a nechte vychladnout. Pak utřete máslo s cukrem a zašlehejte pudink.
4 Upečenou placku bez krusty lehce pocákejte mlékem s rumem, potřete rybízovou zavařeninou a připraveným krémem. Přiklopte plackou s ořechy (krustou nahoru) a nechte uležet alespoň do druhého dne.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Martina Vlad
3. Leden 2017 20:14