
Pečené brambory s oháňkou
Obíráte voňavé kousky masa, zajídáte opečenou cibulkou a k tomu napichujete zlatavé kousky brambor. Sen!
Vydání: 2012/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4-6
Ingredience
- 2 kg hovězí oháňky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 kg salátových nebo přílohových brambor
- 500 g červené cibule
- několik snítek tymiánu
- 80 g másla
Příprava jídla
1 Oháňku nasekanou na špalíky zalijte vodou tak, aby byla potopená, osolte, přiveďte k varu a vařte 1 hodinu. Přeceďte, vývar můžete použít na jakoukoli polévku (třeba místo vody na tu na protější straně).
2 Mezitím brambory podle potřeby oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Cibuli oloupejte a pokrájejte podle chuti – může být na měsíčky nebo silnější kolečka. Předvařené oháňky dejte do pekáčku, přidejte brambory, cibuli a tymián. Osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem, poklaďte máslem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C.
3 Pečte 45 minut doměkka a dozlatova. Během pečení obsah pekáčku dvakrát obraťte.
Přidat komentář