Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené brambory s oháňkou

Obíráte voňavé kousky masa, zajídáte opečenou cibulkou a k tomu napichujete zlatavé kousky brambor. Sen!

Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: 45 minut
PT1H
Vaření 1:00
Maso Česká

Ingredience

    • 2 kg hovězí oháňky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 kg salátových nebo přílohových brambor
    • 500 g červené cibule
    • několik snítek tymiánu
    • 80 g másla

Příprava jídla

Oháňku nasekanou na špalíky zalijte vodou tak, aby byla potopená, osolte, přiveďte k varu a vařte 1 hodinu. Přeceďte, vývar můžete použít na jakoukoli polévku (třeba místo vody na tu na protější straně).

Mezitím brambory podle potřeby oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Cibuli oloupejte a pokrájejte podle chuti – může být na měsíčky nebo silnější kolečka. Předvařené oháňky dejte do pekáčku, přidejte brambory, cibuli a tymián. Osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem, poklaďte máslem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C.

3 Pečte 45 minut doměkka a dozlatova. Během pečení obsah pekáčku dvakrát obraťte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory gratinované čtyřmi druhy sýrů

Brambory na plechu

Polévka z hovězí oháňky

Uzená krkovička a kuřecí paličky nadivoko

30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu

REKLAMA

Přidat komentář