Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené brambory se sýrem paneer a kokosovým mlékem

Zapečené brambory se sýrem paneer a kokosovým mlékem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Zapečené brambory se sýrem paneer a kokosovým mlékem

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2144 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 275 g
Tuky 79 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když už se pustíme do zapékání brambor, většinou si je dopřáváme v osvědčené podobě těch francouzských. Nedržte se ovšem při zdi a pusťte se občas do neprozkoumaných vod. I zapečeným bramborám se dá vtisknout třeba indický šmrnc, zapojíme-li do hryy sýr paneer, kokosové mléko a voňavé koření.

Suroviny

panýr 250 g
na kostičky
rostlinný olej
na opékání
nakrájená nadrobno
zázvor (čerstvý) 3 cm
oloupaný a nakrájený nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
římský kmín 1 ČL
mletý
koriandr mletý 1 ČL
fazolky zelené 100 g
překrájené (viz Něco navíc)
případně špenát či bob zahradní
mražený hrášek 100 g
Na bramborovou pokličku
malé, neoloupané, vydrhnuté
hořčičné semínko ½ ČL
černé
fenyklová semínka 1 ČL
celá
římský kmín 1 ČL
celý

Postup

1

Sýr opečte na pánvi na lžíci oleje dozlatova. Vyjměte na talíř vyložený papírovou utěrkou.

2

Do pánve vsypte cibuli (v případě potřeby přidejte trochu oleje) a zvolna 8–10 minut opékejte, aby změkla a zezlátla. Přidejte zázvor, česnek, krátce opečte, přisypte koření a nechte rozvonět. Přilijte kokosové mléko a vše zvolna 10 minut provařte. Vsypte paneer, fazolky, chřest a hrášek, promíchejte a přesuňte do zapékací misky.

3

Troubu předehřejte na 220°C. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte a vařečkou, lžící nebo paličkou na maso pomačkejte. Každou poté ještě roztrhněte napůl. Brambory vsypte do mísy, přilijte máslo, přisypte koření, promíchejte a rozložte na směs sýra, kokosového mléka a zeleniny. Dejte do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
V sezoně použijte fazolky čerstvé, odkrájejte konce a krátce (stačí 30 sekund) je zblanšírujte – tedy povařte ve vroucí vodě. To samé můžete udělat i se zeleným chřestem. Mimo sezonu použijte fazolky mražené.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč