Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí satay s tandoori masala

Pikantní rybí špízy na party
Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na asi 16 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Chuťovka Asijská

Ingredience

    • 400 g filetů z tresky, bez kostí a kůže
    • 2 lžíce pasty Tandoori masala (koupíte v supermarketech v regálech s mezinárodní kuchyní)
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 vejce
    • sůl
    • 1 lžička čerstvého zázvoru, nasekaného najemno
    • 100–150 ml kokosového krému
    • 2 lžíce oleje + další na opékání

    NA DIP
    • 2 kelímky sojanézy
    • sůl
    • hrst nasekaného koriandru
    • šťáva z 1 limety

Příprava jídla

1

Rybí filety nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a nechte na něm zpěnit cibuli, česnek a zázvor. Přidejte tandoori masalu a ještě krátce orestujte. Směs nechte vychladnout a spolu se špetkou soli ji přidejte k rybám a promíchejte spolu s vejcem a kokosovým krémem (to přilévejte pomalu, aby směs nebyla moc řídká). Na krátké bambusové špejle tvarujte ze směsi válečky. Opečte je na pánvi na troše oleje ze všech stran.

2

Mezitím smíchejte všechny suroviny na dip a podávejte ho k opečené rybě.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Košíčky s debrecínkou

Pomazánka z pečených paprik

Krabí pomazánka

Miniburgery s rostbífem

Miniburgery s žampiony

Špenátové kuličky s mátovým dipem

Houbové balíčky

Slané rolky s uzeným lososem a crème fraîche

Koláčky s fíky & kozím sýrem

Kuře v tempuře na exotickém salátku

Studená polévka s okurkou & avokádem

REKLAMA

Přidat komentář