Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Studená polévka s okurkou & avokádem

Večer ji podávejte s krevetkami jako rafinované pohoštění a ráno na ni do lednice posílejte ty, kteří budou potřebovat po silvestrovské noci vitaminovou vzpruhu.
Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: pro asi 16 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Polévka

Ingredience

    • 1 salátová okurka, jen omytá
    • 4 zralá avokáda, oloupaná
    • 125 ml bílého smetanového jogurtu
    • 3 lžíce limetové šťávy
    • 1–2 malé chilli papričky
    • 1–2 jarní cibulky
    • 1–2 lžíce nasekaných lístků koriandru + na ozdobu
    • sůl a mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 16 tygřích krevet
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno

Příprava jídla

1

V mixéru rozmixujte dohladka okurku, vypeckovaná avokáda, jogurt, šťávu z limety, chilli papričku, jarní cibulky, koriandr, 250 ml ledové vody, 1/2 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře. Ochutnejte a dosolte, případně vmixujte ještě chilli papričku, koriandr nebo polévku nařeďte trochou vody. Přelijte ji do velké mísy nebo džbánu a dejte ji chladit.

2 V pánvi na oleji krátce osmahněte krevety s česnekem. Polévku rozdělte do skleniček a do každé přidejte krevetu a/nebo snítku koriandru.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Košíčky s debrecínkou

Pomazánka z pečených paprik

Krabí pomazánka

Miniburgery s rostbífem

Miniburgery s žampiony

Rybí satay s tandoori masala

Špenátové kuličky s mátovým dipem

Koláčky s fíky & kozím sýrem

Kuře v tempuře na exotickém salátku

Houbové balíčky

Slané rolky s uzeným lososem a crème fraîche

REKLAMA

Přidat komentář