Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omáčka s červeným vínem

Podávejte k hovězímu, jehněčímu nebo klobáskám.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Omáčka Česká

Ingredience

    • 1 lžíce másla nebo vypečeného tuku
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 125 ml dobrého červeného vína (takového, jaké byste s chutí popíjeli)
    • 500 ml hovězího vývaru
    • 1 lžička rajčatové pasty nebo protlaku
    • 1 lžička jemného krupicového cukru
    • 2 bobkové listy, nejlépe čerstvé
    • 6 kuliček černého pepře

Příprava jídla

Tuk zahřejte v hluboké pánvi na nízkém plameni. Vsypte mouku a za občasného míchání opékejte 5–7 minut tak, aby byla jíška zlatá a vypadala jako písek. Pokud používáte rajský protlak, opečte ho posledních pár minut spolu s moukou. Opatrně přilijte červené víno a pak po částech zašlehejte vývar. Přidejte cukr, bobkové listy a pepř. V případě, že jste nedali protlak, přidejte i pastu. Zvyšte plamen na střední a vařte dalších 10 minut do zhoustnutí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Švestková omáčka

Základní omáčka k masu

Omáčka s hořčicí a brandy

Omáčka s růžovým pepřem a křenem

Česneková omáčka

REKLAMA

Přidat komentář