0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Limetková omáčka ke zmrzlině

Limetková omáčka ke zmrzlině
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Limetková omáčka ke zmrzlině

3 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 685 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 171 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Limetová kůra a šťáva v omáčce dodají vaší zmrzlině ten správný letní osvěžující tón.

Suroviny

krupicový cukr 150 g
škrob 3 ČL
kukuřičný
limetová šťáva
a kůra ze 2 limet (nejlépe bio)
zmrzlina
ovocná k podávání

1 V kastrůlku asi pět minut vařte 200 ml vody a cukr. Přimíchejte limetkovou šťávu a kůru a kukuřičný škrob namočený v troše studené vody. Míchejte do zhoustnutí.

2 Odstavte a nechte vychladnout (počítejte s tím, že omáčka ještě zhoustne). Podávejte k ovocné zmrzlině.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit