
Kořeněné hovězí v thajském stylu
Ostré a voňavé... Přesně jak ho máme rádi!
Vydání: 2012/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4-6
Ingredience
- svazek čerstvého koriandru
- 1 červená chilli paprička, bez semen
- 2 stroužky česneku
- 3 šalotky, oloupané
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 500 g mletého hovězího masa
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 300 ml horkého hovězího vývaru
- 2 lžičky třtinového cukru
- 2 lžičky rybí omáčky
- šťáva z 1 limety + skrojky k podávání
- 2 saláty little gem
- 2 jarní cibulky, nakrájené na stébla
Příprava jídla
1 Rozmixujte najemno koriandr, chilli papričku, česnek a šalotku. Na oleji opékejte asi 10 minut dohněda osolené a opepřené maso; vařečkou při tom rozbíjejte hrudky.
2 Přilijte vývar a nechte bublat 10 minut. Přidejte koriandrovou směs, cukr a míchejte 3 minuty. Zakápněte rybí omáčkou a limetovou šťávou a promíchejte. Podávejte na lístcích salátu ozdobené jarní cibulkou a doplněné skrojky limety.
Přidat komentář