Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné hovězí v thajském stylu

Ostré a voňavé... Přesně jak ho máme rádi!

Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Maso Asijská

Ingredience

    • svazek čerstvého koriandru
    • 1 červená chilli paprička, bez semen
    • 2 stroužky česneku
    • 3 šalotky, oloupané
    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 500 g mletého hovězího masa
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 300 ml horkého hovězího vývaru
    • 2 lžičky třtinového cukru
    • 2 lžičky rybí omáčky
    • šťáva z 1 limety + skrojky k podávání
    • 2 saláty little gem
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na stébla

Příprava jídla

Rozmixujte najemno koriandr, chilli papričku, česnek a šalotku. Na oleji opékejte asi 10 minut dohněda osolené a opepřené maso; vařečkou při tom rozbíjejte hrudky.

Přilijte vývar a nechte bublat 10 minut. Přidejte koriandrovou směs, cukr a míchejte 3 minuty. Zakápněte rybí omáčkou a limetovou šťávou a promíchejte. Podávejte na lístcích salátu ozdobené jarní cibulkou a doplněné skrojky limety.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mleté bochánky s parmazánovou krustou

Sekaná s paprikami a olivami

Skandinávské mleté maso s bramborami

Mleté hovězí maso zapečené v těstě

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář