Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohový knedlík podle Rettigové

„Tyhle knedlíky vařím místo bramborových, když nemám náladu vařit brambory. ,“ říká Darinka Sieglová. Recept našla v Domácí kuchařce Magdaleny Dobromily Rettigové a lehce si ho přizpůsobila.
Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Česká

Ingredience

    • 250 g měkkého tvarohu
    • 50 g másla, změklého
    • 2 vejce
    • 2 žloutky
    • 250 g strouhanky
    • několik snítek čerstvého tymiánu
    • sůl

Příprava jídla

1 Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Ve velké míse utřete máslo, přidejte tvaroh, sůl, vejce a žloutky. Postupně přisypávejte strouhanku – cílem je vláčné těsto. Tvarujte menší šišky nebo kulaté knedlíčky.

2 Tymiánové lístky oddělte od tuhého stonku; třetinu si dejte stranou. Šišky obalte ve většině tymiánu a jemným tlakem ho vtlačte do těsta. Knedlíky vložte do vařící osolené vody a nechte je 5–1O minut vařit. Doba záleží na velikosti knedlíků, proto po 5 minutách vyndejte jeden kousek z vody a rozkrojte ho. Pokud je těsto stejnoměrně uvařené, vylovte okamžitě zbytek, aby se knedlíky nerozvařily; jestli je střed lepkavý, prodlužte vaření o další 2 minuty a znovu knedlík zkontrolujte. Hotový knedlík obalte v tymiánu a podávejte.

S ČÍM SI HO DÁT...

Kuře na víně: V pánvi zahřejte lžíci másla a lžíci oleje a opečte na něm osolená a opepřená kuřecí prsíčka. Výpek zalijte trochou bílého vína a nechte odvařit. Zjemněte máslem a podávejte s knedlíkem a spařeným špenátem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Máslové knedlíky

Bramborovošpaldové knedlíky

Hrnkové špenátové knedlíky

Hrnkový knedlík z kukuřičné mouky

Ricottové knedlíky

Česká kuchyně – omáčky a knedlíky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jsou prostě skvělé! Příště ale musím udělat dvojitou dávku, dětem moc chutnaly:-)
Obrazek uzivatele
To máme velkou radost!

Přidat komentář