Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohový knedlík podle Rettigové

„Tyhle knedlíky vařím místo bramborových, když nemám náladu vařit brambory. ,“ říká Darinka Sieglová. Recept našla v Domácí kuchařce Magdaleny Dobromily Rettigové a lehce si ho přizpůsobila.
Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Česká

Ingredience

    • 250 g měkkého tvarohu
    • 50 g másla, změklého
    • 2 vejce
    • 2 žloutky
    • 250 g strouhanky
    • několik snítek čerstvého tymiánu
    • sůl

Příprava jídla

1 Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Ve velké míse utřete máslo, přidejte tvaroh, sůl, vejce a žloutky. Postupně přisypávejte strouhanku – cílem je vláčné těsto. Tvarujte menší šišky nebo kulaté knedlíčky.

2 Tymiánové lístky oddělte od tuhého stonku; třetinu si dejte stranou. Šišky obalte ve většině tymiánu a jemným tlakem ho vtlačte do těsta. Knedlíky vložte do vařící osolené vody a nechte je 5–1O minut vařit. Doba záleží na velikosti knedlíků, proto po 5 minutách vyndejte jeden kousek z vody a rozkrojte ho. Pokud je těsto stejnoměrně uvařené, vylovte okamžitě zbytek, aby se knedlíky nerozvařily; jestli je střed lepkavý, prodlužte vaření o další 2 minuty a znovu knedlík zkontrolujte. Hotový knedlík obalte v tymiánu a podávejte.

S ČÍM SI HO DÁT...

Kuře na víně: V pánvi zahřejte lžíci másla a lžíci oleje a opečte na něm osolená a opepřená kuřecí prsíčka. Výpek zalijte trochou bílého vína a nechte odvařit. Zjemněte máslem a podávejte s knedlíkem a spařeným špenátem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Máslové knedlíky

Bramborovošpaldové knedlíky

Hrnkové špenátové knedlíky

Hrnkový knedlík z kukuřičné mouky

Ricottové knedlíky

Česká kuchyně – omáčky a knedlíky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jsou prostě skvělé! Příště ale musím udělat dvojitou dávku, dětem moc chutnaly:-)
Obrazek uzivatele
To máme velkou radost!

Přidat komentář