0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Jemný ořechový knedlík s pastinákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4758 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 763 g
Tuky 82 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechy a pastinák dodají slavnostní verzi houskových knedlíků kořenitou chuť.

Suroviny

máslo
na vymazání hrnků
mouka pšeničná hrubá
na vysypání hrnků
pastinák 1 ks
oloupaný
sůl
mouka pšeničná hrubá 3 hrnky
a sůl
mléko 3 hrnky
čerstvé
vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
housky 3 hrnky
nakrájené, tvrdší
vlašské ořechy 1 hrst
nasekané

1 Vymažte 8 čtvrtlitrových hrnků máslem a vysypte moukou. Pastinák uvařte v osolené vodě doměkka, ale nepřevařte ho, musí zůstat křupavý.

2 Do mísy prosijte mouku se solí, vlijte mléko, žloutky a umíchejte hladké řídké těsto. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Pastinák nakrájejte na kostičky a spolu s kostičkami housky a ořechy vmíchejte do těsta. Nakonec zlehka zapracujete sníh.

3 Naplňte hrnky asi do dvou třetin a naskládejte je do širokého kastrolu či vyššího pekáče. Nalijte okolo nich vroucí vodu tak, aby sahala do půlky až tří čtvrtin výšky hrnků, přikryjte a vařte od začátku varu 22 minut.

4 Jeden hrnek vyjměte, knedlík kulatým nožem uvolněte kolem stěn, vyklopte a uprostřed ho rozkrojte nití. Je-li uvařený, vytáhněte i ostatní hrnečky, nechte chvíli zchladnout, knedlíky vyklopte a rozkrájejte nití na plátky.

NĚCO NAVÍC
Pod hrnky s knedlíky pro jistotu vložte utěrku či podložku, aby nepraskly. U nádobí ze silného porcelánu to není nutné.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit