0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Jemný ořechový knedlík s pastinákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4758 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 763 g
Tuky 82 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechy a pastinák dodají slavnostní verzi houskových knedlíků kořenitou chuť.

Suroviny

máslo
na vymazání hrnků
mouka pšeničná hrubá
na vysypání hrnků
oloupaný
sůl
mouka pšeničná hrubá 3 hrnky
a sůl
mléko 3 hrnky
čerstvé
vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
housky 3 hrnky
nakrájené, tvrdší
vlašské ořechy 1 hrst
nasekané

1 Vymažte 8 čtvrtlitrových hrnků máslem a vysypte moukou. Pastinák uvařte v osolené vodě doměkka, ale nepřevařte ho, musí zůstat křupavý.

2 Do mísy prosijte mouku se solí, vlijte mléko, žloutky a umíchejte hladké řídké těsto. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Pastinák nakrájejte na kostičky a spolu s kostičkami housky a ořechy vmíchejte do těsta. Nakonec zlehka zapracujete sníh.

3 Naplňte hrnky asi do dvou třetin a naskládejte je do širokého kastrolu či vyššího pekáče. Nalijte okolo nich vroucí vodu tak, aby sahala do půlky až tří čtvrtin výšky hrnků, přikryjte a vařte od začátku varu 22 minut.

4 Jeden hrnek vyjměte, knedlík kulatým nožem uvolněte kolem stěn, vyklopte a uprostřed ho rozkrojte nití. Je-li uvařený, vytáhněte i ostatní hrnečky, nechte chvíli zchladnout, knedlíky vyklopte a rozkrájejte nití na plátky.

NĚCO NAVÍC
Pod hrnky s knedlíky pro jistotu vložte utěrku či podložku, aby nepraskly. U nádobí ze silného porcelánu to není nutné.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč