Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jemný ořechový knedlík s pastinákem
Jemný ořechový knedlík s pastinákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4758 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 763 g
Tuky 82 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ořechy a pastinák dodají slavnostní verzi houskových knedlíků kořenitou chuť.

Suroviny

na vymazání hrnků
mouka pšeničná hrubá
na vysypání hrnků
oloupaný
sůl
mouka pšeničná hrubá 3 hrnky
a sůl
mléko 3 hrnky
čerstvé
vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
housky 3 hrnky
nakrájené, tvrdší
nasekané

Postup

1

Vymažte 8 čtvrtlitrových hrnků máslem a vysypte moukou. Pastinák uvařte v osolené vodě doměkka, ale nepřevařte ho, musí zůstat křupavý.

2

Do mísy prosijte mouku se solí, vlijte mléko, žloutky a umíchejte hladké řídké těsto. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Pastinák nakrájejte na kostičky a spolu s kostičkami housky a ořechy vmíchejte do těsta. Nakonec zlehka zapracujete sníh.

3

Naplňte hrnky asi do dvou třetin a naskládejte je do širokého kastrolu či vyššího pekáče. Nalijte okolo nich vroucí vodu tak, aby sahala do půlky až tří čtvrtin výšky hrnků, přikryjte a vařte od začátku varu 22 minut.

4

Jeden hrnek vyjměte, knedlík kulatým nožem uvolněte kolem stěn, vyklopte a uprostřed ho rozkrojte nití. Je-li uvařený, vytáhněte i ostatní hrnečky, nechte chvíli zchladnout, knedlíky vyklopte a rozkrájejte nití na plátky.

NĚCO NAVÍC
Pod hrnky s knedlíky pro jistotu vložte utěrku či podložku, aby nepraskly. U nádobí ze silného porcelánu to není nutné.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč