Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chřestový krém se smetanou

S francouzským šarmem

Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 40 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 500 g bílého chřestu
    • 4 výhonky zeleného chřestu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1/4 lžičky krupicového cukru
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 4 lžíce másla
    • 2 žloutky
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 125 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžíce nasekané petrželky

Příprava jídla

1 Chřest omyjte. Bílé výhonky oloupejte celé, u zelených jen spodní třetinu. Dřevnaté konce odkrojte. Slupky a odřezky vařte v 700 ml osolené vody s cukrem. Vývar sceďte po asi 20 minutách. Bílý i zelený chřest nakrájejte na špalíčky, povařte asi 8 minut ve vývaru ze slupek a vyjměte.

2 Mouku osmahněte nasucho, až hezky zavoní (nesmí ztmavnout), a rozmíchejte s čerstvým máslem. Zalijte chřestovým vývarem a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte mírným varem 15 minut. Sejměte z plotny, v polévce rozšlehejte žloutky, osolte ji, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem. Přidejte chřest a napůl ušlehanou smetanu; dále již nevařte! Podávejte posypané petrželkou.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní oběd jako z Francie

Jarní oběd jako z Francie

Polníčkový salát s vejci

Jemný krém zdobený jahodami

Králík na hořčici

Dva odstíny chřestu

REKLAMA

Přidat komentář