Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ultrajednoduchá křídla

Úplně tradiční recept na americká buffalo wings povýšil trik s napařováním na naprostou bombu.

Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Pečení 0:50
Kuře Americká

Ingredience

    • 12 celých kuřecích křídel
    • 85 g másla
    • 1 malý stroužek česneku, drcený
    • 60 ml tabasca
    • mořská sůl

Příprava jídla

1 Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl. Do hrnce nalijte vodu do výšky asi 2 cm, vložte pařák a přiveďte vodu k varu. Ztlumte na střední plamen, přidejte křídla, přiklopte a vařte je 10 minut na páře. Opatrně je osušte a na tácu vyloženém papírovými utěrkami nechte vychladnout a potom je dejte zakryté na 1 hodinu do lednice.

2 Troubu předehřejte na 220 °C. Křídla na plechu vyloženém papírem na pečení pečte 20 minut, obraťte a pečte dalších 20–30 minut dozlatova.

3 Mezitím rozpusťte máslo s česnekem. Dejte do mísy, přidejte 1/2 lžičky soli a tabasco. Promíchejte s horkými křídly a podávejte horké.

NĚCO NAVÍC
Možná se vám budou zdát křídla příliš ostrá, ale pálivost se vstřebá, protože napařované a následně pečené maso bez soli je měkké a šťavnaté.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křídla po vietnamsku

Křídla s tequilou a limetou

Ostrá křídla s nivovou omáčkou

Smažená jižanská křídla

REKLAMA

Přidat komentář