Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestková pomazánka

Výtečná rychlá švestková pomazánka se hodí jako náplň do buchet, knedlíků, ale i jako poleva na koláč anebo k masu. Má zkrátka univerzální využití.

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 1 sklenici
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H
Vaření 2:00
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1/2 kg švestek, čerstvých nebo mražených i s peckami
    • 3 lžíce krystalového cukru
    • 1 vanilkový cukr
    • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
    • 1 lžíce rumu + 1 lžíce kakaa

Příprava jídla

1 Celé švestky i s peckami dejte do hrnce spolu s cca 150 ml vody a cukrem, zakryjte a nechte asi 2 hodiny mírně vařit, aby se přitom moc neodpařila tekutina. Po 2 hodinách zkontrolujte, zda se švestky pěkně oddělují od pecek a slupka je dostatečně měkká. Pokud ano, hrnec odstavte a nechte švestky vychladnout.

2 Švestky vypeckujte a vraťte je do šťávy v hrnci. Pak rozmíchejte na kaši. Vsypte do ní vanilkový cukr a pudinkový prášek. Za stálého míchání přiveďte směs k varu a stáhněte z ohně. Nechte vychladnout, občas zamíchejte. Až bude skoro studená, vmíchejte rum a kakao. Nechte pomazánku vychladnout úplně. Pokud ji nespotřebujete okamžitě, dejte ji do zavařovacích sklenic. V chladničce vydrží 2 týdny; můžete ji i sterilizovat, ale jen krátce, tak aby chytla víčka.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Králičí paštika se švestkovým přelivem

Švestková omáčka s rumovými perníčky

Švestkové čatní s mandlemi

Švestkový džem

Švestkový rosol

Nakládejte, zavařujte!

30x recepty z báječného podzimního ovoce

REKLAMA

Přidat komentář