
Salát z nakládaných oliv
Olivy od redaktorky Katky nesmějí chybět na žádné party Apetitu. Vrháme se na ně, ať do nich dá celer, anebo plátky fenyklu.
Vydání: 2012/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 30 minut
+ rozležení
+ rozležení
P
Ingredience
- 200 g zelených oliv (nejlépe olive verdi od Mammà, více na www.foreman.cz)
- 200 g plněných zelených oliv (mandlí, papričkou apod.), scezených
- 4 řapíky celeru, nakrájené na plátky
- 2 střední červené cibule, rozpůlené a nakrájené na tenké plátky
- 2–4 mrkve, nakrájené na tenká kolečka
- 1 lžička harissy nebo jiné chilli pasty
- hrst nasekané hladkolisté petrželky
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 4–6 lžic panenského olivového oleje
Příprava jídla
Promíchejte všechny přísady a salát nechte hodinu v chladu rozležet.
Přidat komentář