Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí kýta na majoránce

Jehněčí kýta na majoránce má absolutně vyrovnanou chuť.  Čerstvá majoránka nádherně doplňuje chuť jehněčího a smetana vše výborně zjemní!
Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 60 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 1,5 kg jehněčí kýty
    • 2 střední cibule, nakrájené nadrobno
    • 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 4 lžíce másla
    • asi 1 l drůbežího vývaru
    • 200 ml smetany ke šlehání (33–40 %)
    • 2 lžíce čerstvých lístků majoránky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • rýže, těstoviny nebo žemlový knedlík (recept) k podávání

Příprava jídla

1 Maso odblaňte a nakrájejte na malé kostky, maximálně o hraně 1,5 cm. Dobře osolte a opepřete. V kastrolu rozehřejte 2 lžíce másla a opékejte na něm cibuli dozlatova; trvá to asi 8 minut. Přidejte jehněčí a opékejte ho tak dlouho, dokud se neodpaří všechna šťáva.

2 Poté přidejte česnek a míchejte ještě asi minutu. Zalijte vývarem tak, aby maso bylo potopené, a přiklopte. Ztlumte oheň a maso duste doměkka asi 1 hodinu. Podle potřeby přilévejte vývar.

3 Jakmile je maso měkké, přilijte smetanu a přiveďte k varu. Povařte 2 minuty. Hrnec stáhněte z ohně. Zbylé vychlazené máslo nakrájejte na kostičky a vmíchejte do pokrmu. Přidejte lístky čerstvě pokrájené majoránky. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte a nechte 15 minut odpočinout. Podávejte třeba s tagliatelle.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená jehněčí kýta s bramborami

20x velikonoční jehněčí

REKLAMA

Přidat komentář