Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí kýta na majoránce

Jehněčí kýta na majoránce má absolutně vyrovnanou chuť.  Čerstvá majoránka nádherně doplňuje chuť jehněčího a smetana vše výborně zjemní!
Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 60 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 1,5 kg jehněčí kýty
    • 2 střední cibule, nakrájené nadrobno
    • 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 4 lžíce másla
    • asi 1 l drůbežího vývaru
    • 200 ml smetany ke šlehání (33–40 %)
    • 2 lžíce čerstvých lístků majoránky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • rýže, těstoviny nebo žemlový knedlík (recept) k podávání

Příprava jídla

1 Maso odblaňte a nakrájejte na malé kostky, maximálně o hraně 1,5 cm. Dobře osolte a opepřete. V kastrolu rozehřejte 2 lžíce másla a opékejte na něm cibuli dozlatova; trvá to asi 8 minut. Přidejte jehněčí a opékejte ho tak dlouho, dokud se neodpaří všechna šťáva.

2 Poté přidejte česnek a míchejte ještě asi minutu. Zalijte vývarem tak, aby maso bylo potopené, a přiklopte. Ztlumte oheň a maso duste doměkka asi 1 hodinu. Podle potřeby přilévejte vývar.

3 Jakmile je maso měkké, přilijte smetanu a přiveďte k varu. Povařte 2 minuty. Hrnec stáhněte z ohně. Zbylé vychlazené máslo nakrájejte na kostičky a vmíchejte do pokrmu. Přidejte lístky čerstvě pokrájené majoránky. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte a nechte 15 minut odpočinout. Podávejte třeba s tagliatelle.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená jehněčí kýta s bramborami

20x velikonoční jehněčí

REKLAMA

Přidat komentář