Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexický kukuřičný salát

Množství chilli papriček dávkujte podle chuti; mějte přitom na paměti, že přidat je můžete vždycky, ubrat nikoli.

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Salát Mexická

Ingredience

    • 30–50 g nakládaných chilli papriček jalapeños, nasekaných
    • 1 červená chilli paprička, zbavená semen a nasekaná
    • 2 lžíce limetové šťávy + 1 limeta navíc
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 4 klasy cukrové kukuřice bez šustí a chmýří (viz Tipy & triky)
    • 4 dlouhé zelené chilli papričky
    • 360 g sýra na grilování (např. haloumi), nakrájeného na plátky
    • 400g konzerva červených fazolí ve slaném nálevu, slitých a propláchnutých
    • hrst listů čerstvého koriandru
    • 2 saláty little gem, rozebrané na listy
    • sůl a čerstvě drcený pepř

Příprava jídla

1 Smíchejte v míse jalapeños, červenou chilli papričku, limetovou šťávu a olivový olej. Osolte a opepřete.

2 Rozpalte grilovací pánev nebo gril a rozložte na něj celé kukuřice. Grilujte je asi 20 minut a během grilování průběžně otáčejte. Z opečených klasů seřízněte zrna a odložte je stranou. Potom opečte na grilu zelené chilli papričky; z každé strany asi 4 minuty. Oloupejte je, zbavte semen a nakrájejte na proužky. Nakonec na grilu opečte z obou stran plátky sýra; trvá to 2–3 minuty.

3 Promíchejte v míse kukuřici, opečené chilli papričky, fazole, koriandr a listy salátu s dresinkem. Podávejte s grilovaným sýrem a skrojky limety.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová kukuřičná polévka s paprikami

Vepřové kotlety s kukuřičným pyré

Špagety s kukuřicí, slaninou a citronem

Kukuřičné smaženky s koprem & losos

Kukuřice s kokosem a skořicí

Zlaté klasy, sladká zrna: kukuřice

40 skvělých salátů

REKLAMA

Přidat komentář