0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Teplý fazolovo-houbový salát s pečeným česnekem

Teplý fazolovo-houbový salát se zálivkou s pečeným česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Teplý fazolovo-houbový salát s pečeným česnekem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2005 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 32 g
Tuky 116 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý předkrm, který obstojí i jako lehčí hlavní chod!

Suroviny

ploché klobouky
olivový olej
na potírání + 1 lžička navíc
sůl mořská
pepř mletý
drcený
slanina 4 plátky
libová, odkrojený tmavý okraj, nasekaná
fazolky zelené 200 g
očištěné, povařené v páře
salát 80 g
listy frisée
Na teplou zálivku s tymiánem a pečeným česnekem
olivový olej 60 ml
česnek pečený 3 stroužek
jen vymáčknuté stroužky
tymián 1 ČL
čerstvé
sherry ocet 2 PL
lze nahradit balzamikem

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Houby položte na plech, potřete olejem, osolte a opepřete a pečte 20–25 minut doměkka.

2

Lžičku oleje zahřejte na nepřilnavé pánvi na velkém plameni a pečte na ní 3–5 minut slaninu dokřupava.

3

Sejměte z pánve. Na zálivku stáhněte oheň a do pánve dejte olej, česnek, tymián, sůl a pepř. Minutu až dvě prohřívejte, pak vmíchejte ocet.

4

Houby poklaďte slaninou, fazolkami, špenátem a frisée a zakapejte teplou zálivkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč