0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Teplý fazolovo-houbový salát s pečeným česnekem

Teplý fazolovo-houbový salát s pečeným česnekem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1992 kcal
Bílkoviny 187 g
Sacharidy 30 g
Tuky 116 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý předkrm, který obstojí i jako lehčí hlavní chod!

Suroviny

žampiony 4 ks
ploché klobouky
olivový olej
na potírání + 1 lžička navíc
sůl mořská
pepř mletý
drcený
slanina 4 plátek
libová, odkrojený tmavý okraj, nasekaná
fazolky zelené 200 g
očištěné, povařené v páře
baby špenát 80 g
80 g
listy frisée
Na teplou zálivku s tymiánem a pečeným česnekem
olivový olej 60 ml
česnek pečený 3 stroužek
jen vymáčknuté stroužky
tymián 1 ČL
čerstvé
2 PL
sherry ocet lze nahradit balzamikem

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Houby položte na plech, potřete olejem, osolte a opepřete a pečte 20–25 minut doměkka.

2

Lžičku oleje zahřejte na nepřilnavé pánvi na velkém plameni a pečte na ní 3–5 minut slaninu dokřupava.

3

Sejměte z pánve. Na zálivku stáhněte oheň a do pánve dejte olej, česnek, tymián, sůl a pepř. Minutu až dvě prohřívejte, pak vmíchejte ocet.

4

Houby poklaďte slaninou, fazolkami, špenátem a frisée a zakapejte teplou zálivkou.

Související články

5x teplý zimní salát
  • Tipy a triky

5x teplý zimní salát

Zkuste saláty zařadit jako běžnou součást jídelníčku i v zimě. Expresní příprava vám v pracovním týdnu hraje do karet.   ...

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit