Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Teplý fazolovo-houbový salát se zálivkou s pečeným česnekem

Skvělý předkrm, který obstojí i jako lehčí hlavní chod!

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Salát

Ingredience

    • 4 velké ploché klobouky žampionů
    • olivový olej na potírání + 1 lžička navíc
    • mořská sůl a drcený černý pepř
    • 4 plátky libové slaniny, tmavý okraj odkrojený, nasekané
    • 200 g očištěných zelených fazolek, povařených v páře
    • 80 g baby špenátových lístků
    • 80 g listů frisée

    Na teplou zálivku s tymiánem a pečeným česnekem

    • 60 ml olivového oleje
    • 3 stroužky pečeného česneku, jen vymáčknuté stroužky
    • 1 lžička čerstvých lístků tymiánu
    • 2 lžíce sherry octa nebo balzamikového octa

Příprava jídla

Zahřejte troubu na 200 °C. Houby položte na plech, potřete olejem, osolte a opepřete a pečte 20–25 minut doměkka. Lžičku oleje zahřejte na nepřilnavé pánvi na velkém plameni a pečte na ní 3–5 minut slaninu dokřupava. Sejměte z pánve. Na zálivku stáhněte oheň a do pánve dejte olej, česnek, tymián, sůl a pepř. Minutu až dvě prohřívejte, pak vmíchejte ocet. Houby poklaďte slaninou, fazolkami, špenátem a frisée a zakapejte teplou zálivkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečený česnek

Těstoviny s pečeným česnekem

Steak s omáčkou z pečeného česneku

Kuře s kaší s pečeným česnekem

REKLAMA

Přidat komentář