Mexický kukuřičný salát

Mexický kukuřičný salát

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 152577 kcal
Bílkoviny 5128 g
Sacharidy 25228 g
Tuky 132 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Množství chilli papriček dávkujte podle chuti; mějte přitom na paměti, že přidat je můžete vždycky, ubrat nikoli.

Suroviny

jalapeños 50 g
nakládané, nasekané
chilli paprička 1 ks
červená, bez semen a nasekaná
limetová šťáva 2 PL
limeta 1 ks
olivový olej panenský 1 PL
kukuřice 4 ks
klasy cukrové kukuřice, bez šustí a chmýří (viz Tipy & triky)
chilli paprička 4 ks
dlouhé, zelené
sýr na gril 360 g
např. halloumi – na plátky
fazole červené 400 g
konzerva – fazole ve slaném nálevu, slité a propláchnuté
koriandr 1 hrst
čerstvé listy
little gem salát 2 ks
rozebraný na listy
sůl
pepř
čerstvě drcený

1 Smíchejte v míse jalapeños, červenou chilli papričku, limetovou šťávu a olivový olej. Osolte a opepřete.

2 Rozpalte grilovací pánev nebo gril a rozložte na něj celé kukuřice. Grilujte je asi 20 minut a během grilování průběžně otáčejte. Z opečených klasů seřízněte zrna a odložte je stranou. Potom opečte na grilu zelené chilli papričky; z každé strany asi 4 minuty. Oloupejte je, zbavte semen a nakrájejte na proužky. Nakonec na grilu opečte z obou stran plátky sýra; trvá to 2–3 minuty.

3 Promíchejte v míse kukuřici, opečené chilli papričky, fazole, koriandr a listy salátu s dresinkem. Podávejte s grilovaným sýrem a skrojky limety.

TIPY & TRIKY

  • Čerstvé kukuřice můžete předem chvíli povařit; doba grilování se tak zkrátí asi o polovinu.
     
  • Jak seříznout zrna z klasu? Postavte klas na špičku a nožem seřezávejte zrna odshora dolů.
     
  • Pokud nemáte čerstvou kukuřici, nahraďte ji mraženou. Můžete použít i předvařenou vakuovanou kukuřici, ta ale nemá tak pěkně žlutou barvu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit