0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mexický kukuřičný salát

Mexický kukuřičný salát

2.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 152577 kcal
Bílkoviny 5128 g
Sacharidy 25228 g
Tuky 132 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Množství chilli papriček dávkujte podle chuti; mějte přitom na paměti, že přidat je můžete vždycky, ubrat nikoli.

Suroviny

jalapeño 50 g
nakládané, nasekané
chilli paprička 1 ks
červená, bez semen a nasekaná
limetová šťáva 2 PL
limeta 1 ks
olivový olej panenský 1 PL
kukuřice 4 ks
klasy cukrové kukuřice, bez šustí a chmýří (viz Tipy & triky)
chilli paprička 4 ks
dlouhé, zelené
sýr na gril 360 g
např. halloumi – na plátky
fazole červené 400 g
konzerva – fazole ve slaném nálevu, slité a propláchnuté
koriandr 1 hrst
čerstvé listy
little gem salát 2 ks
rozebraný na listy
sůl
pepř
čerstvě drcený

1 Smíchejte v míse jalapeños, červenou chilli papričku, limetovou šťávu a olivový olej. Osolte a opepřete.

2 Rozpalte grilovací pánev nebo gril a rozložte na něj celé kukuřice. Grilujte je asi 20 minut a během grilování průběžně otáčejte. Z opečených klasů seřízněte zrna a odložte je stranou. Potom opečte na grilu zelené chilli papričky; z každé strany asi 4 minuty. Oloupejte je, zbavte semen a nakrájejte na proužky. Nakonec na grilu opečte z obou stran plátky sýra; trvá to 2–3 minuty.

3 Promíchejte v míse kukuřici, opečené chilli papričky, fazole, koriandr a listy salátu s dresinkem. Podávejte s grilovaným sýrem a skrojky limety.

TIPY & TRIKY

  • Čerstvé kukuřice můžete předem chvíli povařit; doba grilování se tak zkrátí asi o polovinu.
     
  • Jak seříznout zrna z klasu? Postavte klas na špičku a nožem seřezávejte zrna odshora dolů.
     
  • Pokud nemáte čerstvou kukuřici, nahraďte ji mraženou. Můžete použít i předvařenou vakuovanou kukuřici, ta ale nemá tak pěkně žlutou barvu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit