Mexický kukuřičný salát

Mexický kukuřičný salát

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 152577 kcal
Bílkoviny 5128 g
Sacharidy 25228 g
Tuky 132 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Množství chilli papriček dávkujte podle chuti; mějte přitom na paměti, že přidat je můžete vždycky, ubrat nikoli.

Suroviny

jalapeños 50 g
nakládané, nasekané
chilli paprička 1 ks
červená, bez semen a nasekaná
limetová šťáva 2 PL
limeta 1 ks
olivový olej panenský 1 PL
kukuřice 4 ks
klasy cukrové kukuřice, bez šustí a chmýří (viz Tipy & triky)
chilli paprička 4 ks
dlouhé, zelené
sýr na gril 360 g
např. halloumi – na plátky
fazole červené 400 g
konzerva – fazole ve slaném nálevu, slité a propláchnuté
koriandr 1 hrst
čerstvé listy
little gem salát 2 ks
rozebraný na listy
sůl
pepř
čerstvě drcený

1 Smíchejte v míse jalapeños, červenou chilli papričku, limetovou šťávu a olivový olej. Osolte a opepřete.

2 Rozpalte grilovací pánev nebo gril a rozložte na něj celé kukuřice. Grilujte je asi 20 minut a během grilování průběžně otáčejte. Z opečených klasů seřízněte zrna a odložte je stranou. Potom opečte na grilu zelené chilli papričky; z každé strany asi 4 minuty. Oloupejte je, zbavte semen a nakrájejte na proužky. Nakonec na grilu opečte z obou stran plátky sýra; trvá to 2–3 minuty.

3 Promíchejte v míse kukuřici, opečené chilli papričky, fazole, koriandr a listy salátu s dresinkem. Podávejte s grilovaným sýrem a skrojky limety.

TIPY & TRIKY

  • Čerstvé kukuřice můžete předem chvíli povařit; doba grilování se tak zkrátí asi o polovinu.
     
  • Jak seříznout zrna z klasu? Postavte klas na špičku a nožem seřezávejte zrna odshora dolů.
     
  • Pokud nemáte čerstvou kukuřici, nahraďte ji mraženou. Můžete použít i předvařenou vakuovanou kukuřici, ta ale nemá tak pěkně žlutou barvu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit