0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mexický kukuřičný salát

Mexický kukuřičný salát

2.8/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 152577 kcal
Bílkoviny 5128 g
Sacharidy 25228 g
Tuky 132 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Množství chilli papriček dávkujte podle chuti; mějte přitom na paměti, že přidat je můžete vždycky, ubrat nikoli.

Suroviny

jalapeño 50 g
nakládané, nasekané
chilli paprička 1 ks
červená, bez semen a nasekaná
limetová šťáva 2 PL
olivový olej panenský 1 PL
klasy cukrové kukuřice, bez šustí a chmýří (viz Tipy & triky)
chilli paprička 4 ks
dlouhé, zelené
např. halloumi – na plátky
konzerva – fazole ve slaném nálevu, slité a propláchnuté
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvé listy
little gem salát 2 ks
rozebraný na listy
sůl
pepř
čerstvě drcený

1 Smíchejte v míse jalapeños, červenou chilli papričku, limetovou šťávu a olivový olej. Osolte a opepřete.

2 Rozpalte grilovací pánev nebo gril a rozložte na něj celé kukuřice. Grilujte je asi 20 minut a během grilování průběžně otáčejte. Z opečených klasů seřízněte zrna a odložte je stranou. Potom opečte na grilu zelené chilli papričky; z každé strany asi 4 minuty. Oloupejte je, zbavte semen a nakrájejte na proužky. Nakonec na grilu opečte z obou stran plátky sýra; trvá to 2–3 minuty.

3 Promíchejte v míse kukuřici, opečené chilli papričky, fazole, koriandr a listy salátu s dresinkem. Podávejte s grilovaným sýrem a skrojky limety.

TIPY & TRIKY

  • Čerstvé kukuřice můžete předem chvíli povařit; doba grilování se tak zkrátí asi o polovinu.
     
  • Jak seříznout zrna z klasu? Postavte klas na špičku a nožem seřezávejte zrna odshora dolů.
     
  • Pokud nemáte čerstvou kukuřici, nahraďte ji mraženou. Můžete použít i předvařenou vakuovanou kukuřici, ta ale nemá tak pěkně žlutou barvu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč