Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 1 (3)
Do hodiny

Suroviny

houby 500 g
nadrobno pokrájené
sůl
pepř
kmín
máslo 1 PL
olej 1 PL
šalotka 2 ks
jemné usekaná, nemusí být
Na bešamel
máslo
na jíšku
mouka
na jíšku
mléko 300 ml
plnotučné
vývar hovězí 200 ml
zakysaná smetana 1 kelímek
tučná
vinný ocet bílý
bramborový knedlík
k podávání
Na másle a oleji zpěníme šalotku a několik minut dusíme. Přidáme houby, na vysokém plameni zhruba pět minut opékáme, potom snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme 30 min. Mezitím připravíme světlou jíšku, zalijeme horkým mlékem, rozmícháme dohladka, přidáme hovězí vývar a za častého míchání provařujeme 20 min. Když už jsou houby hotové, odebereme stranou trochu bešamelu, v něm rozmícháme kysanou smetanu, vrátíme zpět a spojíme s houbamu. Provařujeme společně aspoň 15 minut. Dochutíme vinným octem, dosolíme a opepříme. Podáváme s bramborovým (nebo i houskovým) knedlíkem.
Autor: ana.urbanova

Obchod Apetit