Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Houbová omáčka

Popis receptu: 
Hutná a poctivá díky bešamelu.
Autor: Anna Urbanová
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    500gr nadrobno pokrájených hub, sůl, pepř, kmín, lžíce másla, lžíce oleje, jemně usekaná šalotka (2-3 podle velikosti, ale nemusí být), na bešamel: máslo a mouka na jíšku, cca 300ml plnotučného mléka, 200 ml hovězího vývaru, kelímek kysané smetany tučné, vinný ocet, bramborový knedlík k podávání.

Příprava jídla

Na másle a oleji zpěníme šalotku a několik minut dusíme. Přidáme houby, na vysokém plameni zhruba pět minut opékáme, potom snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme 30 min. Mezitím připravíme světlou jíšku, zalijeme horkým mlékem, rozmícháme dohladka, přidáme hovězí vývar a za častého míchání provařujeme 20 min. Když už jsou houby hotové, odebereme stranou trochu bešamelu, v něm rozmícháme kysanou smetanu, vrátíme zpět a spojíme s houbamu. Provařujeme společně aspoň 15 minut. Dochutíme vinným octem, dosolíme a opepříme. Podáváme s bramborovým (nebo i houskovým) knedlíkem.
REKLAMA

Přidat komentář