0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbová omáčka se šalotkou

Houbová omáčka se šalotkou

Hodnocení receptu
1 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 998 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 70 g
Tuky 57 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

houby 500 g
nadrobno pokrájené
sůl
pepř
kmín
máslo 1 PL
olej 1 PL
šalotka 2 ks
jemné usekaná
Na bešamel
máslo
mouka
mléko 300 ml
plnotučné
vývar hovězí 200 ml
zakysaná smetana 1 kelímek
tučná
vinný ocet bílý
bramborový knedlík
lze nahradit pečivem

Postup

1

Na másle a oleji zpěníme šalotku a několik minut dusíme.

2

Přidáme houby, na vysokém plameni zhruba pět minut opékáme, potom snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme 30 min.

3

Mezitím připravíme světlou jíšku, zalijeme horkým mlékem, rozmícháme dohladka, přidáme hovězí vývar a za častého míchání provařujeme 20 min.

4

Když už jsou houby hotové, odebereme stranou trochu bešamelu, v něm rozmícháme kysanou smetanu, vrátíme zpět a spojíme s houbamu.

5

Provařujeme společně aspoň 15 minut.

6

Dochutíme vinným octem, dosolíme a opepříme.

7

Podáváme s bramborovým (nebo i houskovým) knedlíkem, nebo s pečivem.

Foto: Pixabay.com

 
Autor: ana.urbanova

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit