Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbová omáčka se šalotkou

Hodnocení receptu
1/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 998 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 70 g
Tuky 57 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

houby 500 g
nadrobno pokrájené
sůl
pepř
olej 1 PL
jemné usekaná
Na bešamel
mouka
mléko 300 ml
plnotučné
vývar hovězí 200 ml
tučná
vinný ocet bílý
lze nahradit pečivem

Postup

1

Na másle a oleji zpěníme šalotku a několik minut dusíme.

2

Přidáme houby, na vysokém plameni zhruba pět minut opékáme, potom snížíme teplotu, zakryjeme a dusíme 30 min.

3

Mezitím připravíme světlou jíšku, zalijeme horkým mlékem, rozmícháme dohladka, přidáme hovězí vývar a za častého míchání provařujeme 20 min.

4

Když už jsou houby hotové, odebereme stranou trochu bešamelu, v něm rozmícháme kysanou smetanu, vrátíme zpět a spojíme s houbamu.

5

Provařujeme společně aspoň 15 minut.

6

Dochutíme vinným octem, dosolíme a opepříme.

7

Podáváme s bramborovým (nebo i houskovým) knedlíkem, nebo s pečivem.

Foto: Pixabay.com

 
Autor: ana.urbanova

Apetit magazín