Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomalu pečený ocásek na černém pivu

Dozlatova vypečené maso báječně voní a chutná tak, že ho budete připravovat zas a znovu…

Vydání: 2012/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 4-5 hodin
PT15M
Příprava 0:15
Maso Česká

Ingredience

    • 4 masité vepřové ocásky, rozseknuté na 2 až 3 kousky
    • 1 litr černého piva
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 cibule, nakrájené nahrubo
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 2 snítky tymiánu + další na ozdobení
    • chleba k podávání

Příprava jídla

1 Ocásky řádně osolte a opepřete a dejte spolu s cibulí, česnekem a tymiánem do většího pekáče.

2 Podlijte je černým pivem – vším najednou – a pomalu pečte v troubě při 140 °C asi 4–5 hodin. Během pečení je pěkně podlévejte šťávou, až jsou ocásky měkké.

3 Pokud se šťáva během pečení příliš vypéká, podlijte maso vodou (viz Pravidla pro dokonalý výsledek). Podávejte s čerstvým chlebem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečený ocásek na česneku se strapačkami

REKLAMA

Přidat komentář