Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Korma & krevety

Kormu můžete připravit i čistě vegetariánskou nebo do ní místo krevet použít kuře či vepřové maso. Pokud ji budete dělat s masem, přidejte ho co nejdříve, aby stihlo změknout a natáhnout chutě omáčky.
Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 40 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 3 lžíce oleje
    • 3 střední cibule, najemno nakrájené
    • 1 lžíce zázvorové pasty
    • 1 lžíce česnekové pasty
    • 1 lžíce zelené chilli pasty
    • 1/4 hrnku mletých mandlí
    • 250 ml bílého jogurtu
    • 1 lžička bílého pepře
    • 16 středně velkých krevet
    • 4 lžíce smetany ke šlehání
    • 1/2 lžičky mletého kardamomu
    • pražené mandle a pistácie na ozdobu

Příprava jídla

V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte zázvorovou a česnekovou pastu a promíchejte. Vmíchejte zelenou chilli pastu a 5 minut opékejte. Přihoďte mleté mandle a jogurt a směs vařte na mírném plameni 15–20 minut. Přidejte bílý pepř a hrnek vody, zamíchejte a nechte ještě 5 minut vařit. Do pánve dejte očištěné krevety (zbavené hlaviček a střívek) a nechte je 5 minut povařit. Vlijte do pánve smetanu, přisypte kardamom, 2 minuty povařte a podávejte ozdobené praženými mandlemi a pistáciemi.

Pomalá korma


Zatímco v Indii jde spíše o techniku vaření (zelenina či maso se pomalu dusí ve vývaru, jogurtu či smetaně), v Evropě (a hlavně v Anglii) je korma název karí s jemnou chutí a hutnou krémovou omáčkou. Pokud máte alergii na oříšky, vyhněte se kormě obloukem, často jsou v ní mandle, pistácie či kešú.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřové vindaloo

,Jungle‘ kari pasta

Kuřecí madrás

Tikka masála

Kuřecí tikka masála

30 receptů s rybami a mořskými plody

REKLAMA

Přidat komentář