Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

stola

Popis receptu: 
upraveny recept na vianocnu stolu
Autor: S S
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    500g hl muka, 250g makky tvaroh, 175g makkeho masla, 2 vajcia, 130g praskoveho cukru, 1 van cukor, 1 pr. do pec, 1 balik citr.kora, 1PL citr stavy, 3PL rum, 150g posekane mandle, 150g hrozienka, 100g kandizovane ovocie, 150g marcipan. maslo & pras,cukor na potretie

Příprava jídla

Maslo vyslahat s cukrom, pridat pridat postupne 2 vajcia, doslahat. pridat tvaroh, citr koru a stavu a rum. Muku zmiesat s PRD a postupne pridat. Do cesta rucne primiesat ovocie a mandle. Nechat chvilu postat (20 min) rozdelit na 2 casti. Kazdu roztlacit na plat dlhy krizom cez velky plech. z 50g marcipanu urobit sulok a polozit na cesto. Prehnut a spojit. Urobit manzetu z alobalu a prikyt alobalom s dierami. Piect na 180C 30 min prikryte a ca. 30 min odokryte. Po upeceni bohato poliat maslom a posytat nahrubo cukrom. Po uplnom vychladnuti zabalit do 2 vrstiev alobalu a dat na balkon odlezat
REKLAMA

Přidat komentář