
Uživatelský
recept
recept
Perníčky - měkké
Popis receptu:
Perníčky po upečení ihned k jídlu
Autor: Olga Stříteská
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
2 lžícemed 1 lžičkasoda 100 gtuk 2 lžičkyperníkové koření 140 gcukr moučka 2 ksvejce 400 ghladká mouka
Příprava jídla
Cukr utřeme se 2 vejci a změklou Herou, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou. Medu nedáváme víc, perníčky by byly tvrdé! Vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici.
Těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme libovolné perníčkové tvary, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Medové perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut.
Měkké medové perníčky užijeme při každé příležitosti. Můžeme je péct o Vánocích, Velikonocích nebo takhle krásně zdobené třeba na Valentýna.
Přidat komentář