Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Svěží bramborový salát

Klasická varianta bramborového salátu s majonézou, které na svěžesti přidává řapíkatý celer.

Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Salát Česká

Ingredience

    • 1,5 kg lojovitých brambor (varný typ A)
    • 3 velké mrkve
    • 2 petržele
    • 1 řapík celeru, oloupaný
    • 6–8 nakládaných okurek + lák
    • 1 menší jablko, oloupané a zbavené jádřince
    • 1 šalotka, oloupaná
    • 360 g majonézy
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 2 vejce vařená natvrdo (nemusejí být)
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, ale nesmějí se rozvařit; trvá to asi 20 minut. Částečně prochladlé je oloupejte a nakrájejte na kostky.

2 Očistěte mrkev a petržel a rovněž je uvařte tak, aby zůstaly pevné. Nakrájejte na drobné kostičky. Potom nakrájejte nadrobno řapíkatý celer, okurky, jablko a šalotku – snažte se, aby byly všechny kostičky stejně velké. Vejce také nakrájejte na kostky. Majonézu rozmíchejte s asi 6 lžícemi láku a hořčicí.

3 Na dno mísy rozprostřete čtvrtinu brambor, osolte je a opepřete, posypte čtvrtinou zbylých připravených nakrájených přísad a polijte čtvrtinou ochucené majonézy. Postup opakujte do spotřebování přísad.

4 Pak opatrně podeberte rukama brambory naspodu mísy a vše krátce promíchejte. Ochutnejte, zda není potřeba salát dokyselit nebo dosolit, a uložte ho do chladu rozležet. Nejlépe chutná připravený večer předem. Při podávání můžete na talíř pomocí 2 lžic vytvarovat ze salátu efektní noky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jemná polévka z kapra

Hruškový závin s marcipánem a mandlemi

Štědrovečerní smažený kapr

REKLAMA

Přidat komentář